Iava su cukrumi pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Iava su cukrumi

Cidonijos turi daug naudingų savybių: dėl didelės antioksidantų koncentracijos jos kovoja su stresu ir senėjimu, reguliuoja cholesterolio kiekį kraujyje ir dėl didelio pektino kiekio spartina medžiagų apykaitos procesus. Tačiau jos negalima valgyti žalios: ji labai kieta ir rūgšti. Todėl svarainiai naudojami uogienėms ir cukruotiems vaisiams gaminti, tačiau apdorojant karštuoju būdu prarandama dalis sveikatai naudingų medžiagų. Pabandykite virti tik svarainius su cukrumi, o paskui jų įpilkite į arbatą vietoj citrinos.
Gaminimo laikas
260 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
155 kcal.
Angliavandeniai
42 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.25/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Iava su cukrumi Žingsnis 1
Paruoškite svarainius. Sumalkite svarainius per mėsmalę. Sumaišykite su cukrumi ir palikite šaldytuve 4 valandoms.

Žingsnis 2

Iava su cukrumi Žingsnis 2
Paruoškite svarainius saugojimui. Kruopščiai sumaišykite svarainius su cukrumi ir sudėkite į mažus stiklainius, sandariai uždarykite dangteliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, vaisių desertai, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 15 minučių, obuolių sezonas, receptų knyga

Kategorijos