Publikavimo data: 2024-06-15
Iava su cukrumi
Cidonijos turi daug naudingų savybių: dėl didelės antioksidantų koncentracijos jos kovoja su stresu ir senėjimu, reguliuoja cholesterolio kiekį kraujyje ir dėl didelio pektino kiekio spartina medžiagų apykaitos procesus. Tačiau jos negalima valgyti žalios: ji labai kieta ir rūgšti. Todėl svarainiai naudojami uogienėms ir cukruotiems vaisiams gaminti, tačiau apdorojant karštuoju būdu prarandama dalis sveikatai naudingų medžiagų. Pabandykite virti tik svarainius su cukrumi, o paskui jų įpilkite į arbatą vietoj citrinos.
Žingsnis 1
Paruoškite svarainius. Sumalkite svarainius per mėsmalę. Sumaišykite su cukrumi ir palikite šaldytuve 4 valandoms.
Žingsnis 2
Paruoškite svarainius saugojimui. Kruopščiai sumaišykite svarainius su cukrumi ir sudėkite į mažus stiklainius, sandariai uždarykite dangteliais.
Kategorijos