Iava su cukrumi pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Iava su cukrumi

Cidonijos turi daug naudingų savybių: dėl didelės antioksidantų koncentracijos jos kovoja su stresu ir senėjimu, reguliuoja cholesterolio kiekį kraujyje ir dėl didelio pektino kiekio spartina medžiagų apykaitos procesus. Tačiau jos negalima valgyti žalios: ji labai kieta ir rūgšti. Todėl svarainiai naudojami uogienėms ir cukruotiems vaisiams gaminti, tačiau apdorojant karštuoju būdu prarandama dalis sveikatai naudingų medžiagų. Pabandykite virti tik svarainius su cukrumi, o paskui jų įpilkite į arbatą vietoj citrinos.
Gaminimo laikas
260 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
155 kcal.
Angliavandeniai
42 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.25/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Iava su cukrumi Žingsnis 1
Paruoškite svarainius. Sumalkite svarainius per mėsmalę. Sumaišykite su cukrumi ir palikite šaldytuve 4 valandoms.

Žingsnis 2

Iava su cukrumi Žingsnis 2
Paruoškite svarainius saugojimui. Kruopščiai sumaišykite svarainius su cukrumi ir sudėkite į mažus stiklainius, sandariai uždarykite dangteliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos