Publikavimo data: 2024-06-15
Iava su džiovintais vaisiais
Pasak senovės legendų, Afroditė dievino svarainių vaisius. Įsimylėjėliai net tikėjo, kad šis vaisius padės jiems tapti laimingais. Nuo jo prasidėdavo šeimyninis gyvenimas. Tačiau žalio pavidalo svarainius valgyti nėra labai lengva dėl jų tankio, kietumo ir rūgštaus skonio. Pabandykite paruošti svarainius su džiovintais vaisiais orkaitėje. Iškepusios jos tampa gana minkštos, tačiau išlieka sultingos ir labai kvapnios, o abrikosų ir datulių įdaras su graikiniais riešutais ir medumi puikiai papildo vaisių skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite svarainius ir džiovintus vaisius. Suvyniokite svarainių puseles į foliją ir 20 minučių kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Sumaišykite graikinius riešutus, rūgštynes, datules, abrikosus ir obuolius su brendžiu ir palikite 20 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite graikinius riešutus, sultenes, datules, abrikosus, obuolius ir moliūgų sėklas. Suberkite cukrų, viską gerai išmaišykite ir kepkite 5 min.
Žingsnis 3
Suformuokite indą. Ant svarainio puselės uždėkite šaukštą įdaro, užpilkite medumi.
Kategorijos