Publikavimo data: 2024-06-13
Iava su graikiniais riešutais
Dėl mažo riebalų kiekio ir cholesterolio trūkumo svarainiai yra vertingas mitybos elementas. Dauguma naudingųjų svarainių savybių išlieka termiškai apdorojus. Iš svarainių dažnai gaminamas džemas. Verdant šį vaisių išsiskiria daug pektino, kuris sutirština uogienę iki tirštos konsistencijos. Rinkitės lygius ir sodriai geltonus svarainių vaisius be pažeidimų. Rinkitės didelius ir pailgus graikinius riešutus - jie turi ploną kevalą ir atitinkamai didelį branduolį.
Žingsnis 1
Paruoškite svarainius virimui. Sudėkite svarainių skilteles sluoksniais į puodą ir kiekvieną sluoksnį apibarstykite cukrumi. Palaukite apie 3-4 valandas, kol svarainiai išleis sultis.
Žingsnis 2
Paruoškite svarainių uogienę. Kai iš svarainių bus išspaustos sultys, puodą su vaisiais pastatykite ant vidutinės ugnies. Nuolat maišydami užvirinkite mišinį. Tada sumažinkite ugnį ir virkite dar 3-5 minutes. Nugriebkite atsiradusias putas. Palikite uogienę 8-10 valandų, kol visiškai atvės. Tada vėl užvirinkite uogienę, pavirkite 3-5 minutes ir vėl palaukite, kol visiškai atvės.
Žingsnis 3
Baigkite virti uogienę. Puodą su svarainių džemu pastatykite ant vidutinės ugnies, suberkite graikinius riešutus ir užvirinkite trečią kartą. Dar kartą pavirkite 5 minutes, supilkite į sterilizuotus stiklainius ir užsukite dangtelius.
Kategorijos