Publikavimo data: 2024-06-15
Iava su grietinėle
Cidonijos yra mažai kaloringas maistas, kuriame gausu skaidulų ir kuris tinka dietinėms reikmėms. Vaisiuose yra vidutinis kiekis vitamino C ir vario, taip pat B grupės vitaminų ir geležies. Kad nesuklystumėte ir nenusipirktumėte prinokusių vaisių, rinkitės vienodos spalvos geltonus vaisius. Cidonijos vaisiai turi kietą ir tankią žievę bei kietą minkštimą, pasižymintį aitriu, rūgščiu skoniu, todėl juos geriau ruošti, pavyzdžiui, troškinti su prieskoniais ir patiekti su grietinėle.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Į gilų dubenį įpilkite 3 puodelius vandens ir išspauskite pusės citrinos sultis. Pamerkite į ją svarainius ir palaikykite 15-20 minučių. Į platų ir gilų indą sudėkite svarainių žieveles ir sėklas - jų reikia, kad sirupas įgautų gražią geltoną spalvą ir būtų želė konsistencijos.
Žingsnis 2
Paruoškite svarainius su sirupu. Išimkite svarainius iš vandens ir sudėkite į keptuvę šerdimi į viršų. Į puselių vidurį supilkite pusę puodelio cukraus ir 0,5 šaukštelio cinamono. Įdėkite gvazdikėlius ir viską užpilkite dviem puodeliais tyro vandens. Pastatykite keptuvę ant vidutinės ugnies, uždenkite dangčiu ir virkite svarainius 40 minučių. Tuomet apverskite svarainius ir leiskite 10 minučių pavirti. Išimkite svarainius, supilkite grietinėlę ir perkoškite sirupą.
Kategorijos