Iava su kriauše pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Iava su kriauše

Cidonijos puikiai tinka vaisių salotoms, o tokias salotas įdomu patiekti apelsinų ar greipfrutų "dubenyje". Vaisių salotoms su svarainiais tinka kriaušė - labai naudingas ir plačiai pasaulyje paplitęs vaisius. Įdomu tai, kad kriaušės valgomos ne tik kaip desertas, bet Italijoje iš jų gaminamos vaisių garstyčios, o Šveicarijoje iš jų gaminamas kriaušių medus. Rusijoje kriaušės naudojamos kaip pramoninė mediena.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
117 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
18 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.62/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Iava su kriauše Žingsnis 1
Karamelizuokite cukrų. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų ir maišykite, kol jis ištirps.

Žingsnis 2

Iava su kriauše Žingsnis 2
Paruoškite svarainius ir pagardinkite salotas. Į cukrų supilkite apelsinų sultis. Tada sudėkite svarainių gabalėlius, kriaušę ir apelsinų minkštimą į keptuvę ir kepkite 2 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos