Publikavimo data: 2024-06-15
Iava su kriauše
Cidonijos puikiai tinka vaisių salotoms, o tokias salotas įdomu patiekti apelsinų ar greipfrutų "dubenyje". Vaisių salotoms su svarainiais tinka kriaušė - labai naudingas ir plačiai pasaulyje paplitęs vaisius. Įdomu tai, kad kriaušės valgomos ne tik kaip desertas, bet Italijoje iš jų gaminamos vaisių garstyčios, o Šveicarijoje iš jų gaminamas kriaušių medus. Rusijoje kriaušės naudojamos kaip pramoninė mediena.
Žingsnis 1
Karamelizuokite cukrų. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų ir maišykite, kol jis ištirps.
Žingsnis 2
Paruoškite svarainius ir pagardinkite salotas. Į cukrų supilkite apelsinų sultis. Tada sudėkite svarainių gabalėlius, kriaušę ir apelsinų minkštimą į keptuvę ir kepkite 2 minutes.
Kategorijos