Publikavimo data: 2024-06-15
Iava su obuoliais
Patys svarainiai, nors ir pikantiški, yra rūgštūs ir aitrūs. Todėl svarainių derinys su obuoliais bus labai tinkamas. Pavyzdžiui, galite pasigaminti ryškią ir išraiškingą svarainių uogienę, atskiestą obuolių aromatu ir skoniu, labai gražią ir naudingą. Cidonijos turi gana turtingą vitaminų sudėtį, daug mineralinių medžiagų, maistinių skaidulų ir antioksidantų, organinių rūgščių, rauginių ir sutraukiančių medžiagų. Beveik visos naudingosios medžiagos, kurių svarainiai turi daug švieži, išlieka perdirbimo metu.
Žingsnis 1
Paruoškite vaisius. Supjaustykite svarainius ir obuolius plonais griežinėliais, užpilkite cukrumi ir gerai išmaišykite. Palikite 6 valandoms, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 2
Išvirkite uogienę. Vaisius ir cukrų užvirinkite ant vidutinės ugnies ir virkite 10 minučių. Atvėsinkite uogienę 3 valandas. Šiuos veiksmus pakartokite dar du kartus.
Žingsnis 3
Paruoškite uogienę saugojimui. Karštą uogienę supilstykite į sterilizuotus sausus stiklainius, sandariai uždarykite dangteliais. Laikykite vėsioje ir tamsioje vietoje.
Kategorijos