Publikavimo data: 2024-06-15
Iava su slyvomis
Džemas gali būti gaminamas iš įvairių produktų - dažniausiai, žinoma, iš uogų ir vaisių, tačiau yra ir uogienių, pavyzdžiui, iš agurkų su medumi. Šis receptas taip pat ne visai įprastas - čia į raugintus svarainius dedama slyvų nuoviro, kuris suminkština vaisius ir suteikia uogienei gražią spalvą. Slyvos greitina medžiagų apykaitą, stiprina kraujagyslių sieneles ir gerina nervų sistemos veiklą, o svarainiuose yra antioksidantų, saugančių širdį. Putinų ir slyvų derinys stiprina imuninę sistemą, o tai svarbu šaltuoju metų laiku.
Žingsnis 1
Paruoškite slyvų sultinį. Sudėkite slyvas į puodą, užpilkite 3 puodeliais vandens ir užvirinkite. Virkite 5-7 minutes, tada sultinį atvėsinkite, sutrinkite slyvas trintuvu ir sultinį su minkštimu perkoškite per sietelį.
Žingsnis 2
Paruoškite svarainius. Į puodą įpilkite 1 litrą vandens, sudėkite svarainius ir pastatykite ant didelės ugnies. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir virkite 10 minučių.
Žingsnis 3
Išvirkite uogienę. Į svarainius supilkite slyvų sultinį ir cukrų. Kruopščiai išmaišykite ir virkite dar 15 minučių, nugriebdami susidariusias putas. Po 15 minučių įpilkite citrinos sulčių ir virkite dar 5-7 minutes. Karštą uogienę supilstykite į sterilizuotus stiklainius.
Kategorijos