Iava su slyvomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Iava su slyvomis

Džemas gali būti gaminamas iš įvairių produktų - dažniausiai, žinoma, iš uogų ir vaisių, tačiau yra ir uogienių, pavyzdžiui, iš agurkų su medumi. Šis receptas taip pat ne visai įprastas - čia į raugintus svarainius dedama slyvų nuoviro, kuris suminkština vaisius ir suteikia uogienei gražią spalvą. Slyvos greitina medžiagų apykaitą, stiprina kraujagyslių sieneles ir gerina nervų sistemos veiklą, o svarainiuose yra antioksidantų, saugančių širdį. Putinų ir slyvų derinys stiprina imuninę sistemą, o tai svarbu šaltuoju metų laiku.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
107 kcal.
Angliavandeniai
29 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.73/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Iava su slyvomis Žingsnis 1
Paruoškite slyvų sultinį. Sudėkite slyvas į puodą, užpilkite 3 puodeliais vandens ir užvirinkite. Virkite 5-7 minutes, tada sultinį atvėsinkite, sutrinkite slyvas trintuvu ir sultinį su minkštimu perkoškite per sietelį.

Žingsnis 2

Iava su slyvomis Žingsnis 2
Paruoškite svarainius. Į puodą įpilkite 1 litrą vandens, sudėkite svarainius ir pastatykite ant didelės ugnies. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir virkite 10 minučių.

Žingsnis 3

Iava su slyvomis Žingsnis 3
Išvirkite uogienę. Į svarainius supilkite slyvų sultinį ir cukrų. Kruopščiai išmaišykite ir virkite dar 15 minučių, nugriebdami susidariusias putas. Po 15 minučių įpilkite citrinos sulčių ir virkite dar 5-7 minutes. Karštą uogienę supilstykite į sterilizuotus stiklainius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos