Iava su spanguolėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Iava su spanguolėmis

Putinų vaisiuose yra daug pektino, kuris pasižymi geliuojančiomis savybėmis. Dėl to iš šių vaisių visada galima pagaminti skanią, tirštą uogienę. Cidonijos gabalėliai gerai išlaiko savo struktūrą, o virti jie įgauna sodrų saldžiarūgštį skonį ir aromatą. Žiemai galite paruošti švelnią vitamininę svarainių uogienę su spanguolėmis. Virimui rinkitės prinokusius geltonos spalvos vaisius. Stenkitės naudoti šviežias spanguoles, bet jei jų nerandate, virkite šaldytas.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
76 kcal.
Angliavandeniai
19 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.96/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Iava su spanguolėmis Žingsnis 1
Paruoškite vaisių sultinį. Sudėkite svarainių žieveles į puodą, užpilkite vandeniu ir leiskite užvirti. Virkite 5 minutes. Nukoškite sultinį.

Žingsnis 2

Iava su spanguolėmis Žingsnis 2
Pagaminkite sirupą. Sumaišykite nuovirą su cukrumi. Virkite ant silpnos ugnies, kol susidarys sirupas 10-15 min.

Žingsnis 3

Iava su spanguolėmis Žingsnis 3
Paruoškite svarainius ir spanguoles. Vaisius užpilkite karštu sirupu. Virkite 30 minučių. Supilkite spanguoles ir išmaišykite. Virkite dar pusvalandį, kol uogienė sutirštės. Karštą desertą išpilstykite į sterilizuotus stiklainius, sandariai užsukite dangteliais. Atvėsinkite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos