Publikavimo data: 2024-06-15
Iava su spanguolėmis
Putinų vaisiuose yra daug pektino, kuris pasižymi geliuojančiomis savybėmis. Dėl to iš šių vaisių visada galima pagaminti skanią, tirštą uogienę. Cidonijos gabalėliai gerai išlaiko savo struktūrą, o virti jie įgauna sodrų saldžiarūgštį skonį ir aromatą. Žiemai galite paruošti švelnią vitamininę svarainių uogienę su spanguolėmis. Virimui rinkitės prinokusius geltonos spalvos vaisius. Stenkitės naudoti šviežias spanguoles, bet jei jų nerandate, virkite šaldytas.
Žingsnis 1
Paruoškite vaisių sultinį. Sudėkite svarainių žieveles į puodą, užpilkite vandeniu ir leiskite užvirti. Virkite 5 minutes. Nukoškite sultinį.
Žingsnis 2
Pagaminkite sirupą. Sumaišykite nuovirą su cukrumi. Virkite ant silpnos ugnies, kol susidarys sirupas 10-15 min.
Žingsnis 3
Paruoškite svarainius ir spanguoles. Vaisius užpilkite karštu sirupu. Virkite 30 minučių. Supilkite spanguoles ir išmaišykite. Virkite dar pusvalandį, kol uogienė sutirštės. Karštą desertą išpilstykite į sterilizuotus stiklainius, sandariai užsukite dangteliais. Atvėsinkite.
Kategorijos