Jei laikotės subalansuotos sveikatos ir grožio dietos, tikriausiai į savo valgiaraštį dažnai įtraukiate vištienos filė. Laikui bėgant įprasti patiekalai iš jos nusibosta, tampa nuobodūs, todėl ieškote naujų būdų, kaip ją paruošti ir patiekti. Siūlome pasigaminti vištienos suktinukus su pomidorų įdaru. Mėsa gaunasi labai sultinga ir aromatinga.
Žingsnis 1
Krūtinėlę perpjaukite išilgai ir pamuškite plaktuku, peiliu arba mediniu kočėlu. Įtrinkite ją druska bei prieskoniais ir sudėkite į gilų dubenį. Uždenkite dangčiu arba uždenkite maistine plėvele. Dėkite į šaldytuvą 40 minučių, kad mėsa šiek tiek pasimarinuotų.
Žingsnis 2
Tuo tarpu paruoškite produktus, kuriais bus įdaromi suktinukai. Nulupkite pomidorų odelę, prieš tai juos nuplikę verdančiu vandeniu. Tada supjaustykite juos apskritimais.
Žingsnis 3
Supjaustykite sūrį nedideliais maždaug 1½-2 mm storio stačiakampiais. Plotis turi būti toks, kad sūris užgožtų pomidoro griežinėlį.
Žingsnis 4
Nulupkite česnaką ir išspauskite jį per specialų presą. Jei nemėgstate šviežio česnako skonio, pakeiskite jį džiovintu česnaku, reikės maždaug 1 žiupsnelio.
Žingsnis 5
Nuplaukite, nusausinkite ir peiliu smulkiai supjaustykite krapus arba petražoles. Vištienos filė yra neutralaus skonio, todėl žolelių galite naudoti daugiau pagal savo skonį.
Žingsnis 6
Pradėkite formuoti ritinėlius. Vieną filė gabalėlį padėkite ant lygaus paviršiaus ir patepkite gabalėliu sviesto, kad suktinukai nebūtų per daug sausi.
Žingsnis 7
Tada ant viršaus sudėkite sūrį, pomidorą, šiek tiek susmulkinto česnako, susmulkintų žolelių ir vėl uždenkite sūrio gabalėliu.
Žingsnis 8
Suvyniokite vyniotinį taip, kad įdaras neiškristų. Galite laikinai pritvirtinti dantų krapštuku, bet prieš kepimą būtinai juos išimkite.
Žingsnis 9
Į dubenėlį įmuškite kiaušinį ir lengvai suplakite šakute. Įmerkite suktinukus į kiaušinį ir atsargiai apverskite, kad kiaušinio plakinys padengtų visą suktinuką.
Žingsnis 10
Ugniai atsparią formą ištepkite augaliniu aliejumi ir vienu sluoksniu sudėkite paruoštus suktinukus.
Žingsnis 11
Įkaitinkite orkaitę iki 180 ℃. Kol orkaitė įkaista, sutarkuokite sūrį ir užpilkite jį ant paruoštų bandelių. Kepkite apie 20 minučių, kol sūris paruduos.