Publikavimo data: 2025-08-18
Įvairių džiovintų vaisių kompotas su cinamonu
Džiovintų vaisių kompotas yra universalus gėrimas, pasižymintis saldžiu skoniu su lengvu rūgštelės prieskoniu, kurį galima gerti šiltą ir atšaldytą. Jis ne tik naudingas, bet ir gerai malšina troškulį bei padeda įveikti peršalimo ligas. Paprastai kompotas iš džiovintų vaisių gaminamas žiemą, kai trūksta šviežių uogų ir vaisių, tačiau jį galima gaminti bet kada, pridėjus pagal išgales turimų šviežių ingredientų. Gaminimo procesas nereikalauja daug darbo ir neužima daug laiko.
Žingsnis 1
Išvirkite džiovintus vaisius. Nuplautus abrikosus, obuolius ir rūgštynes sudėkite į puodą. Užpilkite šaltu vandeniu ir ant didelės ugnies užvirkite. Sumažinkite kaitrą iki minimalios ir virkite po uždaru dangčiu 15 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite kompotą. Į sultinį suberkite cukrų ir cinamono lazdelę. Kruopščiai išmaišykite, kad cukrus visiškai ištirptų. Uždenkite dangčiu ir palikite brinkti dar 15 minučių.
Kategorijos