Publikavimo data: 2024-06-08
Jogurtas garintuve
Svarbiausia sąlyga gaminant jogurtą garintuve - pienas turi būti šiltas ir šviežias. Įmaišykite užkandį ir supilkite jį į mažus indelius, kad tilptų į garintuvą. Kai kurie garintuvai turi specialius puodelius jogurtui. Užkandis turi būti natūralus ir ant jo turi būti užrašyta, kokios jogurto kultūros naudojamos. Užkandžio galite įsigyti vaistinėje arba didžiuosiuose prekybos centruose. Jogurto, paruošto garintuve, galiojimo laikas yra 5 dienos +2C - +6C temperatūroje. Jogurtą reikia laikyti uždarytame inde.
Žingsnis 1
Toliau ruoškite raugą su pienu. Supilkite pieną į puodą ir pašildykite. Neužvirinkite, nes kitaip karštas pienas sunaikins visas užkandžio bakterijas ir jogurtas paprasčiausiai "nesubręs". Į šiltą pieną įpilkite raugą.
Žingsnis 2
Jogurtą sudėkite į garintuvą. Į garintuvo rezervuarą įpilkite vandens ir įjunkite prietaisą 10 minučių. Tuo metu paruoštą pieno užkandį supilkite į puodelius. Po to puodelius įdėkite į garintuvą, uždarykite dangtelį ir išjunkite prietaisą. Palikite jogurtą uždarytame garintuve 8 valandas. Per šį laiką jogurtas išvirs. Po to puodelius 2 valandoms įdėkite į šaldytuvą.
Kategorijos