Publikavimo data: 2024-06-08
Jogurtas ir kiaušiniai
Skanūs pusryčiai - tai žvalumo ir geros nuotaikos garantija visai dienai. Šio patiekalo pagrindą sudaro virtas kiaušinis ir padažas, pagamintas iš švelnaus jogurto, pomidorų minkštimo ir česnako. Šis patiekalas Turkijoje gaminamas nuo XIV a. ir jau kelis šimtmečius patiekiamas pusryčiams. Visas gaminimo procesas trunka ne ilgiau kaip 20 minučių, o jogurtas su kiaušiniu tikrai pateks į jūsų mėgstamiausių pusryčių sąrašą.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Supilkite natūralų jogurtą į dubenėlį, sudėkite pomidorų minkštimą, susmulkintą česnaką ir viską išmaišykite.
Žingsnis 2
Išvirkite virtą kiaušinį. Į didelį puodą supilkite vandenį ir užvirinkite. Įmaišykite actą ir druską, tada sumažinkite ugnį. Į atskirą indą įmuškite kiaušinį, stengdamiesi nepažeisti trynio. Šaukštu pasukite vandenį ir supilkite kiaušinį į piltuvėlio vidurį. Virkite 2 minutes, tada išimkite kiaušinį skepetaite ir padėkite į lėkštę.
Žingsnis 3
Surinkite patiekalą. Tolygiai paskirstykite jogurto padažą lėkštėje. Tada ant padažo atsargiai uždėkite kiaušinį ir patiekite.
Kategorijos