Publikavimo data: 2024-06-08
Jogurtas lėtoje viryklėje
Jogurtas pasauliui žinomas jau daugiau kaip 8000 metų. Senovės Graikijoje ir Romoje jis buvo vadinamas "trakų pienu". Žodį jogurtas šiam raugintam pieno produktui pavadinti pradėjo vartoti turkai. Iš jų šis receptas paplito po Europą, o vėliau - po visą pasaulį. Šiandien neįmanoma tiksliai pasakyti, kas išrado šį patiekalą. Jį pagrįstai galima laikyti tarptautiniu. Pasigaminti skanų natūralų jogurtą nėra sunku. Tai galite padaryti naudodami daugiafunkcinę keptuvę.
Žingsnis 1
Paruoškite jogurtą. Supilkite pieną į multicookerio dubenį. Įjunkite "Šilumos" režimą 15 minučių. Įdėkite raugo užkandį ir bananų tyrę. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Baigkite virti jogurtą multicooker keptuvėje. Nustatykite "Jogurto" programą 8-10 val. Perpilkite paruoštą produktą į stiklainius ir padėkite juos į šaldytuvą 3 valandoms.
Kategorijos