Publikavimo data: 2024-06-08
Jogurtas orkaitėje
Parduotuvėje gausu jogurto pasirinkimo. Tačiau ne kiekvienas jogurtas yra tikrai sveikas. Jogurtas šiandien dažnai būna su saldikliais, konservantais, tirštikliais ir kitais kenksmingais ingredientais. Kad išliktumėte sveiki, geriau gaminkite naminį jogurtą orkaitėje. Jį galima valgyti gryną arba pridėti šviežių vaisių, uogų, juo gardinti salotas ir ruošti įvairius patiekalus. Pasigaminti tokį jogurtą yra daug pigiau nei pirkti paruoštą produktą.
Žingsnis 1
Jogurtą pašaukite į orkaitę. Supilkite pieną į puodą, pavirkite 5-7 minutes. Sumaišykite grietinę su 100 ml pieno, supilkite į likusį pieną. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Baigti gaminti. Supilkite masę į stiklainius, kiekvieną iš jų užklijuokite folija. Įkaitinkite orkaitę iki 50 laipsnių. Įdėkite kepimo skardą. Po 5-7 minučių išjunkite orkaitę. Tai darykite kas valandą 7-8 valandas. Paruoštą jogurtą padėkite į šaldytuvą 8 valandoms.
Kategorijos