Jogurtas slėginiame puode pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Jogurtas slėginiame puode

Nesvarbu, kaip jogurtas ruošiamas, sudedamosios dalys yra tos pačios. Tai pienas arba grietinėlė ir užkandis arba natūralus jogurtas be priedų. Kiti priedai visada priklauso nuo skonio. Svarbu, kad jie, kaip ir indai, kuriuose gaminamas jogurtas, būtų sterilizuoti. Kuo didesnis pieno riebumas, tuo tirštesnis ir skanesnis bus jogurtas.
Gaminimo laikas
660 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
138 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.33/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Jogurtas slėginiame puode Žingsnis 1
Paruoškite vaisius įdėjimui. Supjaustytus vaisius sudėkite į puodą, įpilkite 1 valgomąjį šaukštą cukraus ir šaukštą vandens. Užvirinkite ant silpnos ugnies ir atvėsinkite. Tada ant sterilizuotų atvėsusių stiklainių dugno paskleiskite priedą.

Žingsnis 2

Jogurtas slėginiame puode Žingsnis 2
Ištepkite kepimui skirtus ingredientus. Pieną sumaišykite su grietinėle, suberkite likusį cukrų ir jogurtą. Visus ingredientus gerai išmaišykite. Gerai išmaišyti produktai leidžia bakterijoms tolygiai daugintis. Nuo to priklauso būsimo naminio jogurto konsistencija ir skonis. Tada supilkite mišinį į stiklainius.

Žingsnis 3

Jogurtas slėginiame puode Žingsnis 3
Paruoškite jogurtą. Įpilkite į dubenį vandens iki apatinės žymės ir nustatykite bet kokį kaitinimo režimą. Vanduo turėtų įkaisti iki 40-45 laipsnių. Uždėkite stiklainius ant dugno, užsukite juos dangteliais, kad jogurte nesusidarytų kondensatas, ir uždarykite slėginę viryklę. Tada 7 minutėms įjunkite "Pakartotinio kaitinimo" režimą. Išjunkite prietaisą ir palikite jį 6-8 valandoms. Po to įsitikinkite, kad jogurto konsistencija standi, ir įdėkite jogurtą į šaldytuvą 3 valandoms arba į šaldiklį 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, grietinėlės ir pieno desertai, šalti desertai, įspūdingas receptas, egzotika, paprasta, popietės užkandis, jogurtas, be įprastų alergenų, receptų knyga, chia sėklų desertai

Kategorijos