Publikavimo data: 2024-06-08
Jogurtas slėginiame puode
Nesvarbu, kaip jogurtas ruošiamas, sudedamosios dalys yra tos pačios. Tai pienas arba grietinėlė ir užkandis arba natūralus jogurtas be priedų. Kiti priedai visada priklauso nuo skonio. Svarbu, kad jie, kaip ir indai, kuriuose gaminamas jogurtas, būtų sterilizuoti. Kuo didesnis pieno riebumas, tuo tirštesnis ir skanesnis bus jogurtas.
Žingsnis 1
Paruoškite vaisius įdėjimui. Supjaustytus vaisius sudėkite į puodą, įpilkite 1 valgomąjį šaukštą cukraus ir šaukštą vandens. Užvirinkite ant silpnos ugnies ir atvėsinkite. Tada ant sterilizuotų atvėsusių stiklainių dugno paskleiskite priedą.
Žingsnis 2
Ištepkite kepimui skirtus ingredientus. Pieną sumaišykite su grietinėle, suberkite likusį cukrų ir jogurtą. Visus ingredientus gerai išmaišykite. Gerai išmaišyti produktai leidžia bakterijoms tolygiai daugintis. Nuo to priklauso būsimo naminio jogurto konsistencija ir skonis. Tada supilkite mišinį į stiklainius.
Žingsnis 3
Paruoškite jogurtą. Įpilkite į dubenį vandens iki apatinės žymės ir nustatykite bet kokį kaitinimo režimą. Vanduo turėtų įkaisti iki 40-45 laipsnių. Uždėkite stiklainius ant dugno, užsukite juos dangteliais, kad jogurte nesusidarytų kondensatas, ir uždarykite slėginę viryklę. Tada 7 minutėms įjunkite "Pakartotinio kaitinimo" režimą. Išjunkite prietaisą ir palikite jį 6-8 valandoms. Po to įsitikinkite, kad jogurto konsistencija standi, ir įdėkite jogurtą į šaldytuvą 3 valandoms arba į šaldiklį 30 minučių.
Kategorijos