Publikavimo data: 2024-06-08
Jogurtas su agaru
Agaras yra neįtikėtinai stipriai želiuojantis augalinės kilmės ingredientas. Jis išgaunamas iš raudonųjų dumblių, augančių subtropinėse ir tropinėse jūrose. Puikus tirštiklis gali būti naudojamas pastilėms, padažams, marmeladui, zefyrams ir įvairiems desertams gaminti. Sutirštėja neįtikėtinai greitai - pakanka 30 minučių. Paruoškite švelnų jogurtinį kremą su agar-agaru, supilkite į formeles, papuoškite uogomis ar vaisiais ir patiekite desertui.
Žingsnis 1
Paruoškite kremo pagrindą. Sumaišykite grietinėlę su agaru ir cukrumi, pakaitinkite ant vidutinės ugnies. Užvirinkite, virkite ne ilgiau kaip 60 sekundžių. Padalykite pagrindą į dvi dalis, į vieną dalį įmaišykite uogas, viską suplakite mikseriu. Dalį su uogomis virkite dar 1 minutę. Atvėsinkite pagrindą, kol bus šiltas.
Žingsnis 2
Paruoškite grietinėlę. Į kiekvieną dalį įpilkite po 250 ml jogurto. Kruopščiai išmaišykite. Paskirstykite kremą į desertų formeles įvairiaspalviais sluoksniais, įdėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Kategorijos