Publikavimo data: 2024-06-08
Jogurtas su grietinėle
Naminis jogurtas yra ne tik sveikesnis, bet ir pigesnis nei pirktas parduotuvėje. Jogurtą galima ruošti jogurto gaminimo aparate, multivariklyje, termose ir net puode, suvyniotame į storą rankšluostį. Jei jogurtą ruošiate ne iš pasterizuoto pieno, jį reikia išvirti ir atvėsinti iki 40 laipsnių temperatūros. Pieną su rūgpieniu reikia tik vieną kartą švelniai, bet kruopščiai išmaišyti, kad jogurtas tikrai "subręstų". Jogurto tirštumą reguliuokite pagal grietinėlės ir pieno riebumą. Kuo didesnis riebalų procentas, tuo tirštesnis jogurtas.
Žingsnis 1
Paruoškite grietinėlės mišinį. Supilkite grietinėlę į puodą, suberkite cukrų, pieno miltelius ir vanilinį cukrų. Įjunkite vidutinę kaitrą ir kaitinkite mišinį, kol cukrus ištirps, bet ne iki tol, kol grietinėlė užvirs. Kruopščiai išmaišykite visus ingredientus.
Žingsnis 2
Paruoškite raugą. Supilkite pieną į švarų puodą ir pašildykite iki 40 laipsnių Celsijaus. Tai užtruks ne ilgiau kaip 3-4 minutes. Kad būtų patogiau, naudokite virtuvinį termometrą. Tada 600 ml pieno supilkite į indą, iš kurio patogu supilti į stiklainius. Likusį pieną supilkite į stiklinę ir sudėkite jogurtą, gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Sumaišykite jogurto ingredientus. Supilkite pašildytą grietinėlę į šiltą pieną ir išmaišykite. Tada supilkite jogurtą ir pieną ir atsargiai išmaišykite mišinį. Supilkite pieno mišinį į sterilizuotus stiklainius.
Žingsnis 4
Jogurtą su grietinėle ruoškite jogurto gaminimo aparate. Įdėkite indelius į jogurto gaminimo aparatą ir uždarykite dangteliais. Įjunkite prietaisą ir palikite jogurto indelius jame 8 valandoms. Pasibaigus rauginimo arba rūgimo procesui, išimkite jogurtą ir įdėkite į šaldytuvą 4 valandoms arba šaldiklį 30 minučių.
Kategorijos