Jogurtas su jogurto užkandžiu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Jogurtas su jogurto užkandžiu

Norint pasigaminti skanų ir sveiką naminį jogurtą, reikia naudoti tik šviežią pasterizuotą pieną. Pasterizacija atliekama gamykloje: iš pradžių pienas pašildomas iki 80 laipsnių, o paskui smarkiai atvėsinamas. Šis metodas padeda sunaikinti patogeninius mikrobus ir maksimaliai išsaugoti visas naudingąsias savybes. Rūgpienį reikėtų pirkti gerai žinomų firmų vaistinėse arba prekybos centruose visoje gamyklinėje pakuotėje. O svarbiausia, kad visi jogurtui gaminti skirti indai būtų sterilizuoti.
Gaminimo laikas
620 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
57 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.6/5 (5 bal.)

Žingsnis 1

Jogurtas su jogurto užkandžiu Žingsnis 1
Paruoškite jogurto pagrindą. Pieną pašildykite iki 40 laipsnių Celsijaus. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite nedidelį kiekį pieno su užraugu, į likusį pieną įpilkite užkandžio ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Jogurtas su jogurto užkandžiu Žingsnis 2
Jogurtą rauginkite. Supilkite pieną ir rūgpienį į termosą, uždenkite ir palikite 10 valandų. Jogurtą supilkite į indą ir laikykite šaldytuve.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, grietinėlės ir pieno desertai, šalti desertai, įspūdingas receptas, egzotika, paprasta, popietės užkandis, jogurtas, be įprastų alergenų, receptų knyga, chia sėklų desertai

Kategorijos