Jogurtas su jogurto užkandžiu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Jogurtas su jogurto užkandžiu

Norint pasigaminti skanų ir sveiką naminį jogurtą, reikia naudoti tik šviežią pasterizuotą pieną. Pasterizacija atliekama gamykloje: iš pradžių pienas pašildomas iki 80 laipsnių, o paskui smarkiai atvėsinamas. Šis metodas padeda sunaikinti patogeninius mikrobus ir maksimaliai išsaugoti visas naudingąsias savybes. Rūgpienį reikėtų pirkti gerai žinomų firmų vaistinėse arba prekybos centruose visoje gamyklinėje pakuotėje. O svarbiausia, kad visi jogurtui gaminti skirti indai būtų sterilizuoti.
Gaminimo laikas
620 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
57 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.6/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Jogurtas su jogurto užkandžiu Žingsnis 1
Paruoškite jogurto pagrindą. Pieną pašildykite iki 40 laipsnių Celsijaus. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite nedidelį kiekį pieno su užraugu, į likusį pieną įpilkite užkandžio ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Jogurtas su jogurto užkandžiu Žingsnis 2
Jogurtą rauginkite. Supilkite pieną ir rūgpienį į termosą, uždenkite ir palikite 10 valandų. Jogurtą supilkite į indą ir laikykite šaldytuve.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos