Publikavimo data: 2024-06-08
Jogurtas su jogurto užkandžiu
Norint pasigaminti skanų ir sveiką naminį jogurtą, reikia naudoti tik šviežią pasterizuotą pieną. Pasterizacija atliekama gamykloje: iš pradžių pienas pašildomas iki 80 laipsnių, o paskui smarkiai atvėsinamas. Šis metodas padeda sunaikinti patogeninius mikrobus ir maksimaliai išsaugoti visas naudingąsias savybes. Rūgpienį reikėtų pirkti gerai žinomų firmų vaistinėse arba prekybos centruose visoje gamyklinėje pakuotėje. O svarbiausia, kad visi jogurtui gaminti skirti indai būtų sterilizuoti.
Žingsnis 1
Paruoškite jogurto pagrindą. Pieną pašildykite iki 40 laipsnių Celsijaus. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite nedidelį kiekį pieno su užraugu, į likusį pieną įpilkite užkandžio ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Jogurtą rauginkite. Supilkite pieną ir rūgpienį į termosą, uždenkite ir palikite 10 valandų. Jogurtą supilkite į indą ir laikykite šaldytuve.
Kategorijos