Publikavimo data: 2024-06-08
Jogurtas su obuoliais
Jogurtas su obuoliais - sveikas ir kartu nesudėtingas desertas, kuriam pagaminti reikia minimalaus kiekio ingredientų. Obuoliuose yra skaidulinių medžiagų ir daug vitamino C, o jie laikomi mažai kaloringais vaisiais ir praktiškai neleidžia organizme kauptis riebalams ir cholesteroliui. Įdomu tai, kad jogurtas su vaisių gabalėliais buvo išrastas XX a. 30-aisiais Prahoje, tačiau Amerikoje pradėtas gaminti tik po 14 metų.
Žingsnis 1
Paruoškite jogurtą. Į jogurtintuvo stiklinę supilkite kambario temperatūros pieną, sudėkite užkandį ir gerai išmaišykite ingredientus. Sandariai uždarykite indą dangteliu. Į jogurto termosą įpilkite verdančio vandens iki reikiamo lygio ir įdėkite stiklinę su būsimu jogurtu. Palikite jį 10 valandų, tada dar 2-3 valandoms įdėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.
Žingsnis 2
Paruoškite obuolius. Nuluptus obuolius supjaustykite nedideliais kubeliais, palikdami kelias skilteles papuošimui. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sudėkite supjaustytus vaisius. Kubelius pabarstykite cukrumi, kad karamelizuotųsi. Kepkite ant silpnos ugnies 5-7 minutes, kol atsiras plutelė.
Žingsnis 3
Paruoškite desertą serviravimui. Sudėkite obuolius į serviravimo stiklinės ar kreminės taurės dugną, tada užpilkite jogurtu. Sluoksnius kartokite, kol baigsis ingredientai.
Kategorijos