Jogurtas su obuoliais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Jogurtas su obuoliais

Jogurtas su obuoliais - sveikas ir kartu nesudėtingas desertas, kuriam pagaminti reikia minimalaus kiekio ingredientų. Obuoliuose yra skaidulinių medžiagų ir daug vitamino C, o jie laikomi mažai kaloringais vaisiais ir praktiškai neleidžia organizme kauptis riebalams ir cholesteroliui. Įdomu tai, kad jogurtas su vaisių gabalėliais buvo išrastas XX a. 30-aisiais Prahoje, tačiau Amerikoje pradėtas gaminti tik po 14 metų.
Gaminimo laikas
800 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
78 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.25/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Jogurtas su obuoliais Žingsnis 1
Paruoškite jogurtą. Į jogurtintuvo stiklinę supilkite kambario temperatūros pieną, sudėkite užkandį ir gerai išmaišykite ingredientus. Sandariai uždarykite indą dangteliu. Į jogurto termosą įpilkite verdančio vandens iki reikiamo lygio ir įdėkite stiklinę su būsimu jogurtu. Palikite jį 10 valandų, tada dar 2-3 valandoms įdėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.

Žingsnis 2

Jogurtas su obuoliais Žingsnis 2
Paruoškite obuolius. Nuluptus obuolius supjaustykite nedideliais kubeliais, palikdami kelias skilteles papuošimui. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sudėkite supjaustytus vaisius. Kubelius pabarstykite cukrumi, kad karamelizuotųsi. Kepkite ant silpnos ugnies 5-7 minutes, kol atsiras plutelė.

Žingsnis 3

Jogurtas su obuoliais Žingsnis 3
Paruoškite desertą serviravimui. Sudėkite obuolius į serviravimo stiklinės ar kreminės taurės dugną, tada užpilkite jogurtu. Sluoksnius kartokite, kol baigsis ingredientai.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos