Publikavimo data: 2024-06-08
Jogurtas su pienu
Bet kokio jogurto pagrindas yra pieno rūgšties bakterijų užkandis ir pienas. Turint šiuos du produktus po ranka, jogurtą lengva pasigaminti namuose termose. Tačiau, kad būtų lengviau paruošti užkandį, tiks jau paruošto natūralaus jogurto porcija. Pieną produktui gaminti galima imti paprastą iš parduotuvės - pasterizuotą arba itin pasterizuotą. Prieš ruošiant naminį karvės pieną reikėtų išvirti, kad būtų pašalintos gyvosios bakterijos, kitaip jogurtas nesuveiks.
Žingsnis 1
Paruoškite jogurtą su pienu termose. Pieną pašildykite iki 38-40 laipsnių, ne daugiau. Temperatūrą tikrinkite specialiu termometru. Temperatūrą taip pat galite patikrinti užlašinę pieno ant rankos - jis turi būti šiek tiek šiltas, o ne karštas. Įpilkite užkandžiui skirtą jogurtą, išmaišykite.
Žingsnis 2
Baigti gaminti. Termoso sieneles užplikykite verdančiu vandeniu, kad jis būtų sterilizuotas. Supilkite pieną ir raugą. Sandariai užsukite dangtelį, uždenkite antklode ir taip laikykite 8-10 valandų.
Kategorijos