Publikavimo data: 2024-06-08
Jogurto sūris
Jogurtas yra sveikas rauginto pieno produktas, dažnai vartojamas kaip greiti pusryčiai ar užkandis darbe. Tačiau jo naudojimas neapsiriboja vien tuo. Iš jogurto galima pagaminti gardų varškės sūrį, pasižymintį lengva rūgštele ir švelnia tekstūra. Kartu išsaugomos naudingosios jogurto savybės, o dėl to, kad nėra cheminių priedų, sūris yra saugus net patiems mažiausiems. Kinijos mokslininkų duomenimis, vartojant rauginto pieno produktus širdies smūgio rizika sumažėja 12 %.
Žingsnis 1
Jogurtą sudėkite ant sietelio. Kruopščiai sumaišykite abiejų rūšių jogurtą ir druską, kad gautųsi vientisas mišinys. Uždėkite sietelį ant keptuvės ir uždenkite jį dvigubu rankšluosčio sluoksniu taip, kad kraštai kabotų žemyn. Į ertmę sudėkite jogurtą ir sandariai uždenkite rankšluosčio kraštais.
Žingsnis 2
Sudedamąsias dalis palikite po presu. Ant suvynioto gabalo uždėkite kitą rankšluostį, kad jį pritvirtintumėte. Ant viršaus paskleiskite svorį, tada nusiųskite mišinį į šaldytuvą 8-10 valandų, kol jis visiškai iškeps.
Kategorijos