Jogurto sūris pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Jogurto sūris

Jogurtas yra sveikas rauginto pieno produktas, dažnai vartojamas kaip greiti pusryčiai ar užkandis darbe. Tačiau jo naudojimas neapsiriboja vien tuo. Iš jogurto galima pagaminti gardų varškės sūrį, pasižymintį lengva rūgštele ir švelnia tekstūra. Kartu išsaugomos naudingosios jogurto savybės, o dėl to, kad nėra cheminių priedų, sūris yra saugus net patiems mažiausiems. Kinijos mokslininkų duomenimis, vartojant rauginto pieno produktus širdies smūgio rizika sumažėja 12 %.
Gaminimo laikas
620 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
82 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.83/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Jogurto sūris Žingsnis 1
Jogurtą sudėkite ant sietelio. Kruopščiai sumaišykite abiejų rūšių jogurtą ir druską, kad gautųsi vientisas mišinys. Uždėkite sietelį ant keptuvės ir uždenkite jį dvigubu rankšluosčio sluoksniu taip, kad kraštai kabotų žemyn. Į ertmę sudėkite jogurtą ir sandariai uždenkite rankšluosčio kraštais.

Žingsnis 2

Jogurto sūris Žingsnis 2
Sudedamąsias dalis palikite po presu. Ant suvynioto gabalo uždėkite kitą rankšluostį, kad jį pritvirtintumėte. Ant viršaus paskleiskite svorį, tada nusiųskite mišinį į šaldytuvą 8-10 valandų, kol jis visiškai iškeps.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos