Publikavimo data: 2024-03-31
Juodųjų serbentų kąsneliai
Juodieji serbentai neabejotinai turėtų būti tų, kurie rūpinasi savo sveikata, valgiaraštyje. Šiose skaniose uogose gausu vitaminų A, C, E, K, B grupės vitaminų, antioksidantų, pektinų, mineralinių medžiagų ir eterinių aliejų, kurių naudą sunku pervertinti. Iš juodųjų serbentų (šaldytų arba šviežių) galite pasigaminti sodrų juodąjį kąsnį - gydomąjį gėrimą imunitetui palaikyti ir organizmui stiprinti. Siūlome receptą, pagal kurį uogų nereikia virti, kad išliktų visi vitaminai.
Žingsnis 1
Sutrinkite uogas mediniu plaktuvu arba trintuvu ir sudėkite į tinkamą indą.
Žingsnis 2
Uogų tyrę užpilkite šiltu vandeniu, suberkite cukrų arba medų ir išmaišykite. Vanduo turi būti šiltas, kad cukrus arba medus jame lengvai ištirptų.
Žingsnis 3
Uogas pertrinkite per sietelį. Serbentų košės paruoštos. Patiekite atšaldytą.
Kategorijos