Juodųjų serbentų likeris pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Juodųjų serbentų likeris

Kvapnus, labai sodrus, saikingai saldus, neapsunkinantis juodųjų serbentų likeris yra gražios bordo spalvos ir papuoš bet kokią šventę. Juodųjų serbentų likeriui ruošti skirtos uogos turi būti prinokusios ir išvalytos nuo sulčių, jas galima naudoti ir šviežias, ir šaldytas. Jei į tinktūrą įdėsite gvazdikėlių pumpurų ir serbentų lapų, gėrimui tai suteiks papildomo skonio. Pagrindas gali būti degtinė, konjakas arba maistinis alkoholis, atskiestas iki 40 laipsnių Celsijaus.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
128 kcal.
Angliavandeniai
17 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.17/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Juodųjų serbentų likeris Žingsnis 1
Pasigaminkite tinktūrą. Uogas sutrinkite smulkintuvu arba šakute. Perpilkite į stiklainį, supilkite degtinę, įmeskite gvazdikėlius ir serbentų lapelius. Palikite tamsioje vietoje vienai savaitei.

Žingsnis 2

Juodųjų serbentų likeris Žingsnis 2
Paruoškite sirupą. Puode užkaitinkite vandenį ir cukrų, užvirinkite ir ant silpnos ugnies virkite 5 minutes. Leiskite sirupui visiškai atvėsti.

Žingsnis 3

Juodųjų serbentų likeris Žingsnis 3
Paruoškite likerį. Tinktūrą perkoškite per marlę ir kruopščiai išspauskite. Perkoštą tinktūrą sumaišykite su sirupu, supilstykite į butelius, dar savaitę palaikykite šaltoje vietoje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos