Publikavimo data: 2024-06-08
Juodųjų serbentų likeris
Kvapnus, labai sodrus, saikingai saldus, neapsunkinantis juodųjų serbentų likeris yra gražios bordo spalvos ir papuoš bet kokią šventę. Juodųjų serbentų likeriui ruošti skirtos uogos turi būti prinokusios ir išvalytos nuo sulčių, jas galima naudoti ir šviežias, ir šaldytas. Jei į tinktūrą įdėsite gvazdikėlių pumpurų ir serbentų lapų, gėrimui tai suteiks papildomo skonio. Pagrindas gali būti degtinė, konjakas arba maistinis alkoholis, atskiestas iki 40 laipsnių Celsijaus.
Žingsnis 1
Pasigaminkite tinktūrą. Uogas sutrinkite smulkintuvu arba šakute. Perpilkite į stiklainį, supilkite degtinę, įmeskite gvazdikėlius ir serbentų lapelius. Palikite tamsioje vietoje vienai savaitei.
Žingsnis 2
Paruoškite sirupą. Puode užkaitinkite vandenį ir cukrų, užvirinkite ir ant silpnos ugnies virkite 5 minutes. Leiskite sirupui visiškai atvėsti.
Žingsnis 3
Paruoškite likerį. Tinktūrą perkoškite per marlę ir kruopščiai išspauskite. Perkoštą tinktūrą sumaišykite su sirupu, supilstykite į butelius, dar savaitę palaikykite šaltoje vietoje.
Kategorijos