Šokoladas yra vienas iš garsiausių ir seniausių skanėstų. Pirmieji šokoladą iš kakavos pupelių paruošė majai, tačiau tai buvo kartus gėrimas. Tačiau šokolado plytelėms tik 200 metų, o jų sukūrimo gimtine laikoma Olandija. Tikras šokoladas visada yra trinta aukštos kokybės kakava. Šokoladą iš kakavos lengva pasigaminti namuose. Jums reikės pieno, sviesto ir kakavos miltelių. Kakavinio šokolado receptas padės jums pasigaminti šokoladą savo rankomis vos per pusvalandį.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Sviestą supjaustykite mažais kubeliais, kad jis greičiau ištirptų piene. Atkreipkite dėmesį, kad sėkmė priklauso nuo kakavos kokybės: nenaudokite tirpių mišinių, nes jie gali nesukietėti.
Žingsnis 2
Norėdami ištirpinti sviestą, supilkite pieną į puodą. Tada sudėkite susmulkintą sviestą. Pastatykite puodą ant silpnos ugnies ir užvirinkite pieną. Mišinys neturi užvirti. Nuimkite puodą nuo ugnies ir maišykite mišinį, kol sviestas visiškai ištirps.
Žingsnis 3
Supilkite cukrų į karštą pieną ir maišykite, kol ištirps. Su tokiu kiekiu cukraus gausite nelabai saldų šokoladą, artimesnį karčiajam šokoladui. Jei norite saldesnio šokolado, įpilkite 1,5-2 kartus daugiau cukraus.
Žingsnis 4
Supilkite kakavos miltelius ir išmaišykite iki vientisos masės. Mišinys turi būti blizgus ir vientisas, tirštas kaip labai tiršta grietinė ir nenubėgti nuo plaktuvo. Jei mišinys per daug klampus, ant viryklės užvirinkite dar apie 50-80 ml pieno. Nedidelėmis porcijomis pilkite į šokolado mišinį ir maišykite, kol gausite tinkamą konsistenciją. Jei pieno per daug ir mišinys per skystas, įpilkite daugiau kakavos. Arba grąžinkite mišinį ant silpnos ugnies arba vandens vonelės ir nuolat maišydami virkite, kol pasieksite norimą konsistenciją.
Žingsnis 5
Karšto šokolado mišinį paskirstykite į formeles. Tinka saldainių formelės, ledo formelės, Vienos vaflių formelės. Arba tiesiog supilkite šokoladą ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir paskirstykite.
Žingsnis 6
Šokoladą atvėsinkite kambario temperatūroje, tada 2-3 valandoms įdėkite į šaldiklį, kol sustings.
Žingsnis 7
Jei įdėsite šokoladą į šaldiklį, jis bus kietas, bet labai šaltas. Jei paliksite jį šaldytuve, jis bus šiek tiek minkštas ir ištirpęs.
Žingsnis 8
Tikrą šokoladą reikia valgyti kambario temperatūros, nes tik taip jis atskleidžia savo skonį. Per degustacijas galioja taisyklė: šokoladą ragauti užgeriant gurkšniu stiprios arbatos be cukraus. Taip pat galite vartoti šampaną arba gerą konjaką. Atkreipkite dėmesį, kad savo rankomis pagamintas šokoladas greitai tirpsta, nes jame nėra stabilizatorių ir kitų medžiagų, kurių dedama gaminant šokolado plyteles, kad būtų išlaikyta jų forma.