Publikavimo data: 2024-06-16
Ryžių miltų fondiu
Fondantas yra klasikinis prancūziškas pyragas su staigmena viduje, t. y. tirštu ir gardžiu šokolado įdaru. Konditerijos gaminiai su šokoladu visada skanūs ir saldūs patys savaime, o jei deserto viduje yra daug šokolado, tai neįtikėtinas derinys! Paruoškite tokį desertą visai šeimai ir visi bus sužavėti tokiu šokoladiniu desertu. Toks desertas yra labai įspūdingas ir išskirtinis, todėl drąsiai ruoškite jį šventiniam stalui.
Žingsnis 1
Vištienos kiaušinius išplakite su nustatytu cukraus kiekiu.
Žingsnis 2
Į išplaktus kiaušinius suberkite persijotus ryžių miltus, įberkite žiupsnelį druskos ir gerai išplakite mikseriu.
Žingsnis 3
Sviestą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje, tada patogiu būdu maždaug 45 sekundes tirpinkite šokoladą, atsargiai, kad šokoladas neužvirtų, gerai išmaišykite kas 15 sekundžių.
Žingsnis 4
Visus ingredientus supilkite į gilų dubenį, kad galėtumėte plakti mikseriu.
Žingsnis 5
Silikoninę formą ištepkite sviestu ir užpildykite šokolado skysčiu iki pusės formos aukščio. Į kiekvieną silikoninę formą su šokolado skysčiu įdėkite po šokolado kubelį.
Žingsnis 6
Dėkite formeles su šokolado įdaru į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10 minučių. Pagrindinis skirtumas tarp šokoladinio fondiu ir keksiukų yra tas, kad fondiu dar turi būti skystas vidurys, kepkite, kai viršutinė plutelė sutvirtėja ir pyragas pakyla, iš karto išimkite desertą iš orkaitės.
Žingsnis 7
Paruoštus šokoladinius pyragaičius silikoninėse formelėse karštus išverskite ant paruoštos lėkštės ir patiekite, deserto laukti nereikia, skanu valgyti šiltą.
Kategorijos