Publikavimo data: 2024-06-16
Šokoladinis fondantas su romu
Šokoladinis fondantas su romu yra labai įspūdingas ir išskirtinis desertas. Šis desertas ypatingas tuo, kad biskvito viduje yra skystas centras. Todėl svarbu fondiu nelaikyti orkaitėje per ilgai ir patiekti jį šiltą, kol skystoji sudedamoji dalis nesukietėjo. Fondantą galima patiekti su ledų rutuliuku, mėtomis arba mėgstamais vaisiais ir uogomis, apibarstytą cukraus pudra arba migdolų žiedlapiais. Šį desertą lengva pasigaminti namuose ir juo palepinti save bei savo šeimą ir draugus.
Žingsnis 1
Šokoladą ir sviestą sudėkite į sausą puodą. Pastatykite puodą ant vandens vonelės ir ištirpinkite šokoladą bei sviestą. Nuimkite keptuvę nuo kaitros. Tada suplakite kiaušinius su cukrumi, kad cukrus ištirptų. Supilkite kiaušinių mišinį į ištirpintą šokoladą, atsargiai maišydami plaktuvu.
Žingsnis 2
Į mišinį supilkite romą, po to persijotus miltus ir viską gerai išmaišykite iki vientisos tešlos.
Žingsnis 3
Kepimo formas ištepkite sviestu ir lengvai pabarstykite kakavos milteliais. Pripildykite keksiukų formeles iki 3/4 tešlos. Kepkite iki 180 ℃ įkaitintoje orkaitėje 5-7 minutes. Tada leiskite formelėms 5 minutes pastovėti, kad šiek tiek atvėstų. Norėdami išimti fondiukus, atsargiai apverskite formeles ant lėkštės - fondiukai labai švelnūs.
Kategorijos