Publikavimo data: 2024-06-15
Klasikinis šokoladinis fondantas su konjaku
Šokoladinis fondantas - prancūziškas desertas iš šokoladinės sausainių tešlos. Jo ypatybė - kietas traškus apvalkalas ir skystas branduolys. Prancūzų virtuvės šefas Jeanas-Georgesas Fongerichtenas šį desertą pirmą kartą pagamino 1987 m., kai dirbo Niujorke restorane "Lafayette" virėju, ir tai buvo ne sąmoningas receptas, o tiesiog virėjo klaida.
Žingsnis 1
Paruoškite dubenį, sudėkite kiaušinį ir cukrų ir suplakite. Į gautą masę supilkite šokolado mišinį, konjaką ir kvietinius miltus ir kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 2
Kepimo formas ištepkite sviestu ir supilkite į jas tešlą. Jei norite, ant viršaus pabarstykite kakavos. Dėkite į 160 ℃ įkaitintą orkaitę 15 minučių.
Kategorijos