Publikavimo data: 2025-08-20
Kalakutienos suktinukai su persimonais
Vienas populiariausių šventinių patiekalų - mėsos suktinukai. Kalakutienos suktinukai su persimonais yra neįprasto skonio. Prinokę vaisiai parduotuvių lentynose pasirodo nuo rugsėjo iki lapkričio mėn. Būtent tada jis turi daugiausia naudingųjų medžiagų. Norėdami jį gauti ir pajusti švelnų bei saldų skonį, rinkitės vidutinio minkštumo vaisius. Populiariausia vietinė veislė yra "Korolek", kurios vidus yra šokolado spalvos ir beveik niekada nesulipsta. Pagrindiniai vaisių importuotojai yra Kaukazas, Kinija ir Ispanija.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Per maistinę plėvelę iškočiokite 0,5 cm storio kalakutienos filė. Persimonus ir svogūną supjaustykite 0,5 cm dydžio kubeliais. Džiovintas slyvas nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu. Į dubenį įmuškite kiaušinį ir lengvai suplakite.
Žingsnis 2
Troškinkite persimonus ir džiovintas slyvas. Sudėkite persimonus į keptuvę su aliejumi ir troškinkite 10 minučių, suberkite svogūnus ir džiovintas slyvas, troškinkite 5 minutes, supilkite vyną ir troškinkite dar 5 minutes.
Žingsnis 3
Suformuokite ir iškepkite vyniotinį. Ant pusės tešlos dėkite kalakutienos filė, ją pasūdykite ir papipirinkite, tada sudėkite persimonus, svogūnus ir džiovintas slyvas. Suvyniokite tešlą su produktais, pamirkykite ją į kiaušinį ir padėkite ant kepimo skardos. Pabarstykite sezamo sėklomis ir kepkite 35 minutes. Tada sumažinkite temperatūrą iki 160 laipsnių ir kepkite dar 30 minučių.
Kategorijos