Publikavimo data: 2025-08-19
Karamelinės cukruotos apelsinų žievelės
Neišmeskite apelsinų žievelių: jos gali tapti gardžiu desertu.
Žingsnis 1
Kruopščiai nuplaukite ir nulupkite apelsinus.
Žingsnis 2
Apelsinų žieveles supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 3
Kelias valandas arba geriau per naktį pamirkykite kruopas kambario temperatūros vandenyje, periodiškai keisdami vandenį.
Žingsnis 4
Išvirkite kruopas: užvirkite, po 20 minučių vandenį pakeiskite šaltu vandeniu. Tai atlikite 4 kartus.
Žingsnis 5
Tada nuimkite nuo kaitros ir nusausinkite, kad išdžiūtų. Tuo tarpu į puodą supilkite 150 ml vandens ir 100 g cukraus, užvirinkite ir 30 min. palaikykite sirupe.
Žingsnis 6
Atvėsinkite ir įpilkite 1 valgomąjį šaukštą citrinos sulčių.
Žingsnis 7
Užvirinkite sirupą, kad liktų tik karamelizuotos plutelės.
Kategorijos