Karamelinės cukruotos apelsinų žievelės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Karamelinės cukruotos apelsinų žievelės

Neišmeskite apelsinų žievelių: jos gali tapti gardžiu desertu.
Gaminimo laikas
720 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
133 kcal.
Angliavandeniai
32 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.17/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Karamelinės cukruotos apelsinų žievelės Žingsnis 1
Kruopščiai nuplaukite ir nulupkite apelsinus.

Žingsnis 2

Karamelinės cukruotos apelsinų žievelės Žingsnis 2
Apelsinų žieveles supjaustykite griežinėliais.

Žingsnis 3

Karamelinės cukruotos apelsinų žievelės Žingsnis 3
Kelias valandas arba geriau per naktį pamirkykite kruopas kambario temperatūros vandenyje, periodiškai keisdami vandenį.

Žingsnis 4

Karamelinės cukruotos apelsinų žievelės Žingsnis 4
Išvirkite kruopas: užvirkite, po 20 minučių vandenį pakeiskite šaltu vandeniu. Tai atlikite 4 kartus.

Žingsnis 5

Karamelinės cukruotos apelsinų žievelės Žingsnis 5
Tada nuimkite nuo kaitros ir nusausinkite, kad išdžiūtų. Tuo tarpu į puodą supilkite 150 ml vandens ir 100 g cukraus, užvirinkite ir 30 min. palaikykite sirupe.

Žingsnis 6

Karamelinės cukruotos apelsinų žievelės Žingsnis 6
Atvėsinkite ir įpilkite 1 valgomąjį šaukštą citrinos sulčių.

Žingsnis 7

Karamelinės cukruotos apelsinų žievelės Žingsnis 7
Užvirinkite sirupą, kad liktų tik karamelizuotos plutelės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, vaisių desertai, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 15 minučių, obuolių sezonas, receptų knyga

Kategorijos