Karamelizuotas apelsinas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Karamelizuotas apelsinas

Naudingas ir tikrai naujametinis malonumas. Jį paruošti visai nesudėtinga.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
130 kcal.
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
29 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (7 bal.)

Žingsnis 1

Karamelizuotas apelsinas Žingsnis 1
Ant viryklės pastatykite puodą su vandeniu ir užvirinkite. Kruopščiai nuplaukite apelsinus ir supjaustykite 0,5 cm storio žiedais.

Žingsnis 2

Karamelizuotas apelsinas Žingsnis 2
Apelsinų žiedus 4 minutes virkite verdančiame vandenyje. Tada vandenį nupilkite ir apelsinus palikite nuvarvintus, kol vanduo nubėgs.

Žingsnis 3

Karamelizuotas apelsinas Žingsnis 3
Į puodą supilkite vandenį ir cukrų, pastatykite ant didelės ugnies ir maišykite, kol cukrus ištirps.

Žingsnis 4

Karamelizuotas apelsinas Žingsnis 4
Sumažinkite viryklės temperatūrą, sudėkite apelsinus į puodą ir virkite po dangčiu 1 valandą.

Žingsnis 5

Karamelizuotas apelsinas Žingsnis 5
Žnyplėmis sudėkite apelsinų žiedus ant kepimo skardos. Prieš perkeldami leiskite vandeniui nutekėti. Kepkite 2 valandas (galite periodiškai tikrinti jų tvirtumą, kuris priklausys nuo to, kaip plonai apelsinai buvo supjaustyti griežinėliais ir kaip gerai nutekėjo vanduo).

Žingsnis 6

Karamelizuotas apelsinas Žingsnis 6
Šokolado plytelę ištirpinkite vandens vonelėje arba 1 minutę mikrobangų krosnelėje. Žnyplėmis panardinkite apelsinų žiedus į šokoladą. Šokoladą ant viršaus galite užtepti šaukštu. Palikite pastovėti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, vaisių desertai, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 15 minučių, obuolių sezonas, receptų knyga

Kategorijos