Publikavimo data: 2025-08-20
Karamelizuotas apelsinas
Naudingas ir tikrai naujametinis malonumas. Jį paruošti visai nesudėtinga.
Žingsnis 1
Ant viryklės pastatykite puodą su vandeniu ir užvirinkite. Kruopščiai nuplaukite apelsinus ir supjaustykite 0,5 cm storio žiedais.
Žingsnis 2
Apelsinų žiedus 4 minutes virkite verdančiame vandenyje. Tada vandenį nupilkite ir apelsinus palikite nuvarvintus, kol vanduo nubėgs.
Žingsnis 3
Į puodą supilkite vandenį ir cukrų, pastatykite ant didelės ugnies ir maišykite, kol cukrus ištirps.
Žingsnis 4
Sumažinkite viryklės temperatūrą, sudėkite apelsinus į puodą ir virkite po dangčiu 1 valandą.
Žingsnis 5
Žnyplėmis sudėkite apelsinų žiedus ant kepimo skardos. Prieš perkeldami leiskite vandeniui nutekėti. Kepkite 2 valandas (galite periodiškai tikrinti jų tvirtumą, kuris priklausys nuo to, kaip plonai apelsinai buvo supjaustyti griežinėliais ir kaip gerai nutekėjo vanduo).
Žingsnis 6
Šokolado plytelę ištirpinkite vandens vonelėje arba 1 minutę mikrobangų krosnelėje. Žnyplėmis panardinkite apelsinų žiedus į šokoladą. Šokoladą ant viršaus galite užtepti šaukštu. Palikite pastovėti.
Kategorijos