Publikavimo data: 2024-06-09
Karlovi Varų veršienos ruladas
Karlovi Varų veršienos ruladas - spalvingas patiekalas. Jame naudojami paprasti ingredientai, tačiau jų derinys yra tobulas. Šis šventinis patiekalas patiekiamas kaip užkandis. Jis puikiai derės prie jūsų stalo ir pradžiugins svečius. Ruljonui paruošti prireiks šiek tiek darbo, tačiau jis to vertas. Jis gaunasi minkštas, sultingas ir labai skanus. Viską darykite lėtai ir kruopščiai, tada pavyks iš pirmo karto. Patiekalą galima patiekti kaip pagrindinį patiekalą su garnyru. Tačiau geriausiai atrodo kaip užkandis. Į jį įpilkite mėgstamo padažo ir svečiai liks sužavėti.
Žingsnis 1
Paruoškite du omleto blynus. Kiaušinius suplakite šakute, įberkite šiek tiek druskos. Pusę kiaušinių masės supilkite ant įkaitintos sviestu pateptos keptuvės. Apkepkite blynus iš abiejų pusių.
Žingsnis 2
Supjaustykite nugarinę plonu sluoksniu. Tam reikia plono ir ilgo peilio. Padarykite išilginį pjūvį per visą nugarinės ilgį. Pjaukite ne iki galo, maždaug 1-1,5 cm. Perpjautą nugarinę išskleiskite kaip knygą. Tą patį padarykite su kiekviena puse.
Žingsnis 3
Perpjaukite kairiąją išpjovos pusę, kad ji taip pat išsiskleistų kaip knyga. Likus maždaug 1 cm iki krašto, kairiąją pusę išskleiskite kaip knygą. Tą patį padarykite ir su dešiniąja puse. Patogumo dėlei išskleiskite mėsą.
Žingsnis 4
Turėsite ploną mėsos sluoksnį, kuris puikiai tiks suvynioti vyniotinį. Lengvai suplakite jį plaktuvu. Mėsą iš abiejų pusių pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Visą mėsos paviršių išklokite plonais šoninės griežinėliais. Tada ant šoninės dėkite omleto blynelius. Juos galite supjaustyti į kelias dalis, taip bus patogiau. Ant blynų viršaus uždėkite karbonado. Palikite apie 6-7 cm nuo krašto ir iš eilės išdėliokite marinuotus agurkus.
Žingsnis 5
Suvyniokite vyniotinį nuo krašto, į kurį buvo sudėti agurkai. Atsargiai pakelkite šį mėsos kraštą, uždenkite juo agurkus ir stipriai prispauskite. Suvyniokite vyniotinį ir suriškite siūlu. Įkaitintoje keptuvėje apkepkite suktinuką iš abiejų pusių. Sudėkite suktinuką į formą, supilkite vandenį, uždenkite folija ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 160-170 °C temperatūroje apie 60-90 minučių. Įsitikinkite, kad formoje yra vandens, kitaip vyniotinis išdžius.
Kategorijos