Publikavimo data: 2025-08-17
Karštas šokoladas su zefyrais
Pirmą kartą karštas šokoladas Europoje paminėtas maždaug XVI amžiuje. Tuo metu šio gėrimo skonis labai skyrėsi nuo mums įprasto švelnaus šokolado, o jo gaminimo receptas buvo laikomas griežčiausioje paslaptyje. Žinoma tik viena - tuo metu gėrimo skonis turėjo kartaus poskonio. Tik XVIII amžiuje į karštą šokoladą buvo įpilta pieno, todėl jo skonis tapo subtilesnis ir malonesnis.
Žingsnis 1
Pieną pašildykite, bet neužvirinkite. Į pieną įpilkite kelis šaukštus "Nutella". Nepamirškite nuolat maišyti.
Žingsnis 2
Atskirame dubenyje išplakite grietinėlę su cukraus pudra. Gautą karštą šokoladą supilkite į puodelį.
Kategorijos