Karštas šokoladas su zefyrais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Karštas šokoladas su zefyrais

Pirmą kartą karštas šokoladas Europoje paminėtas maždaug XVI amžiuje. Tuo metu šio gėrimo skonis labai skyrėsi nuo mums įprasto švelnaus šokolado, o jo gaminimo receptas buvo laikomas griežčiausioje paslaptyje. Žinoma tik viena - tuo metu gėrimo skonis turėjo kartaus poskonio. Tik XVIII amžiuje į karštą šokoladą buvo įpilta pieno, todėl jo skonis tapo subtilesnis ir malonesnis.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
137 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.86/5 (35 bal.)

Žingsnis 1

Karštas šokoladas su zefyrais Žingsnis 1
Pieną pašildykite, bet neužvirinkite. Į pieną įpilkite kelis šaukštus "Nutella". Nepamirškite nuolat maišyti.

Žingsnis 2

Karštas šokoladas su zefyrais Žingsnis 2
Atskirame dubenyje išplakite grietinėlę su cukraus pudra. Gautą karštą šokoladą supilkite į puodelį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
gėrimai, gaivieji gėrimai, karšti gėrimai, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, per 10 minučių, popietinis užkandis, kakava, be įprastų alergenų, receptų knyga, kakavos gėrimai

Kategorijos