Publikavimo data: 2025-08-20
Karštas vyšnių gėrimas
Britų karinio jūrų laivyno jūreiviai kasdien gaudavo labai didelę porciją romo. Išgėrę jūreiviai ėmė rimtai pažeidinėti drausmę. Todėl 1740 m. viceadmirolas Vernonas išleido įsakymą romą skiesti vandeniu ir gerti mažomis porcijomis. Laikui bėgant grogo receptai tobulėjo, į jį buvo dedama medaus, įvairių prieskonių, vaisių, uogų, stiprios arbatos ir kitų alkoholinių gėrimų. Paruoškite grogą "Karšta vyšnia" ir šis kvapnus, pikantiškas gėrimas sušildys jus šaltą žiemos vakarą.
Žingsnis 1
Į paruoštą puodą sudėkite šiek tiek daugiau nei pusę vyšnių. Dabar supilkite arbatos nuovirą, suberkite cinamoną, kardamoną ir reikiamą kiekį vandens. Pastatykite puodą ant silpnos ugnies ir užvirinkite jo turinį.
Žingsnis 2
Tada supilkite romą ir pagal skonį įberkite cukraus. Gerai išmaišykite, kol cukraus dalelės ištirps. Paimkite paruoštą puodelį ir per sietelį supilkite girą, sudėkite likusias vyšnias.
Kategorijos