Publikavimo data: 2024-04-14
Kavos likeris
Kavos likeris namuose nenusileidžia gerai žinomam "Kahlua". Laikydamiesi griežto recepto, sverdami ingredientus ant virtuvinių svarstyklių, galite išgauti neįtikėtinai skanų, malonaus kartumo gėrimą. Jei norite paragauti kavos likerio, artimo originalui, turite laikytis proporcijų ir rinktis aukštos kokybės kavą. Likerį galima paruošti iš degtinės arba bambalio.
Žingsnis 1
Užvirkite sirupą. Paruoštą kavą supilkite į puodą. Suberkite cukrų. Maišydami virkite sirupą ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirps. Tai turėtų užtrukti apie 5 minutes, priklausomai nuo naudojamos kaitlentės. Sirupą atvėsinkite apie 30 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite pagrindą infuzijai. Supilkite sirupą į stiklainį, įpilkite degtinės ir vanilės ekstrakto. Taip pat galite naudoti vaniliną, tačiau mišinys turėtų būti kokybiškesnis. Sandariai uždarykite stiklainį dangteliu. Gėrimą suplakite, kad gautumėte vientisą mišinį.
Žingsnis 3
Palikite likerį pritraukti. Sandariai uždarykite stiklainį ir 7 dienas laikykite tamsioje vietoje, kambario temperatūroje. Puikiai tiks virtuvės spintelė arba sandėliukas.
Žingsnis 4
Likerį perkoškite. Po 7 dienų gėrimą perkoškite. Ypač svarbu tai padaryti, jei kava buvo ruošiama turbinoje. Perkošimui naudokite paprastą marlę, sulankstytą 3-4 sluoksniais. Supilstykite į butelius ir 13 dienų laikykite tamsioje, bet jau vėsioje vietoje.
Kategorijos