Kepenų ritinys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Kepenų ritinys

Kad paįvairintumėte savo mitybą, patariu paruošti švelnų, burnoje tirpstantį vištienos kepenėlių suktinuką. Jam paruošti neužtruksite ilgai. Jį galima valgyti kaip pagrindinį patiekalą su žalumynais, daržovėmis ar salotomis.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
29 min.
Kalorijos
218 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.11/5 (28 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos kepenėles troškinkite keptuvėje su svogūnu ir trupučiu vandens, kol suminkštės. Baigiant troškinti pasūdykite.

Žingsnis 2

Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.

Žingsnis 3

Paruoštas kepenis susmulkinkite trintuvu iki vientisos masės. Būkite atsargūs, kepenys turi būti plastiškos, o ne skystos. Geriau pirmiausia jas susmulkinti, o tada, jei reikia, atskiesti likusiu sultiniu.

Žingsnis 4

Kepenų ritinys Žingsnis 4
Ant stalo ištieskite maistinę plėvelę ir šaukštu paskirstykite kepenų mišinį. Sluoksnis turėtų būti maždaug 0,5 cm storio.

Žingsnis 5

Kepenų ritinys Žingsnis 5
Šaukštu tolygiai užtepkite sviesto ant kepenėlių sluoksnio. Sviestą geriau iš anksto išimti iš šaldytuvo, kad jis būtų minkštas. Ant viršaus užbarstykite sūrio.

Žingsnis 6

Kepenų ritinys Žingsnis 6
Atsargiai pakelkite maistinę plėvelę ir susukite į ritinėlį, uždengdami jį ta pačia maistine plėvele. Dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos