Publikavimo data: 2024-06-22
Kepenų ritinys
Kad paįvairintumėte savo mitybą, patariu paruošti švelnų, burnoje tirpstantį vištienos kepenėlių suktinuką. Jam paruošti neužtruksite ilgai. Jį galima valgyti kaip pagrindinį patiekalą su žalumynais, daržovėmis ar salotomis.
Žingsnis 1
Vištienos kepenėles troškinkite keptuvėje su svogūnu ir trupučiu vandens, kol suminkštės. Baigiant troškinti pasūdykite.
Žingsnis 2
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 3
Paruoštas kepenis susmulkinkite trintuvu iki vientisos masės. Būkite atsargūs, kepenys turi būti plastiškos, o ne skystos. Geriau pirmiausia jas susmulkinti, o tada, jei reikia, atskiesti likusiu sultiniu.
Žingsnis 4
Ant stalo ištieskite maistinę plėvelę ir šaukštu paskirstykite kepenų mišinį. Sluoksnis turėtų būti maždaug 0,5 cm storio.
Žingsnis 5
Šaukštu tolygiai užtepkite sviesto ant kepenėlių sluoksnio. Sviestą geriau iš anksto išimti iš šaldytuvo, kad jis būtų minkštas. Ant viršaus užbarstykite sūrio.
Žingsnis 6
Atsargiai pakelkite maistinę plėvelę ir susukite į ritinėlį, uždengdami jį ta pačia maistine plėvele. Dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.
Kategorijos