Publikavimo data: 2025-08-20
Kepenų suktinukas su sviestu ir žolelėmis
Kepenų suktinukas - išties šventinis patiekalas. Šis užkandis patiekiamas per šventinius renginius ir priėmimus, o jo paruošimas gali daug pasakyti apie virėjo įgūdžius. Tradicinė kepenėlių suktinuko forma - kepenėlės išorėje ir sviestas viduje. Tokia forma ne tik suteikia patiekalui įdomią išvaizdą, bet ir sukuria neįprastą tekstūrų žaismą, nes sviestas ne įsiterpia į paštetą, o yra ant jo, sudaro sluoksnį, susimaišo su juo jau burnoje ir originaliausiai žaidžia skoniais.
Žingsnis 1
Supjaustykite kepenis mažais gabalėliais ir virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Taip pat išvirkite kietai virtus kiaušinius (10 minučių po virimo).
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, o morką sutarkuokite stambia tarka. Siųskite viską kepti įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi, kol suminkštės.
Žingsnis 3
Paruoškite vyniotinio įdarą. Virtus kiaušinius nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka. Smulkiai supjaustykite krapus ir viską sumaišykite su suminkštintu sviestu. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 4
Virtas kepenis sumalkite mėsmale ir sumaišykite su pakepintomis morkomis ir svogūnais. Įdėkite suminkštinto sviesto, druskos ir pipirų pagal skonį ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Išklokite maistinę plėvelę ant darbinio paviršiaus. Ant jos tolygiai paskirstykite kepenų mišinį ir ant viršaus sudėkite įdarą. Suvyniokite vyniotinį, padėdami sau maistinę plėvelę, sandariai jį suvyniokite ir palikite šaldytuve sukietėti maždaug 3 valandoms.
Kategorijos