Kepenų suktinukas su sviestu ir žolelėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Kepenų suktinukas su sviestu ir žolelėmis

Kepenų suktinukas - išties šventinis patiekalas. Šis užkandis patiekiamas per šventinius renginius ir priėmimus, o jo paruošimas gali daug pasakyti apie virėjo įgūdžius. Tradicinė kepenėlių suktinuko forma - kepenėlės išorėje ir sviestas viduje. Tokia forma ne tik suteikia patiekalui įdomią išvaizdą, bet ir sukuria neįprastą tekstūrų žaismą, nes sviestas ne įsiterpia į paštetą, o yra ant jo, sudaro sluoksnį, susimaišo su juo jau burnoje ir originaliausiai žaidžia skoniais.
Gaminimo laikas
250 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
225 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.85/5 (13 bal.)

Žingsnis 1

Kepenų suktinukas su sviestu ir žolelėmis Žingsnis 1
Supjaustykite kepenis mažais gabalėliais ir virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Taip pat išvirkite kietai virtus kiaušinius (10 minučių po virimo).

Žingsnis 2

Kepenų suktinukas su sviestu ir žolelėmis Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, o morką sutarkuokite stambia tarka. Siųskite viską kepti įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi, kol suminkštės.

Žingsnis 3

Kepenų suktinukas su sviestu ir žolelėmis Žingsnis 3
Paruoškite vyniotinio įdarą. Virtus kiaušinius nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka. Smulkiai supjaustykite krapus ir viską sumaišykite su suminkštintu sviestu. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.

Žingsnis 4

Kepenų suktinukas su sviestu ir žolelėmis Žingsnis 4
Virtas kepenis sumalkite mėsmale ir sumaišykite su pakepintomis morkomis ir svogūnais. Įdėkite suminkštinto sviesto, druskos ir pipirų pagal skonį ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 5

Kepenų suktinukas su sviestu ir žolelėmis Žingsnis 5
Išklokite maistinę plėvelę ant darbinio paviršiaus. Ant jos tolygiai paskirstykite kepenų mišinį ir ant viršaus sudėkite įdarą. Suvyniokite vyniotinį, padėdami sau maistinę plėvelę, sandariai jį suvyniokite ir palikite šaldytuve sukietėti maždaug 3 valandoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, mėsos patiekalai, vištienos patiekalai, paprastai, yra bendrų alergenų., pietūs, vakarienė, mėsos kepiniai, Naujųjų metų išvakarių šventė, namų receptai, receptų knyga

Kategorijos