Publikavimo data: 2025-08-19
Kepti obuoliai su avižiniais dribsniais ir cinamonu
Kepti obuoliai su avižiniais dribsniais ir cinamonu - skanus, švelnus ir labai maistingas desertas, kuriam paruošti nereikia daug laiko ir pastangų. Vaisiai šiame deserte atlieka "lėkštės" vaidmenį, kurios pripildomos sviesto, apetitą žadinančių dribsnių ir aštrių prieskonių įdaro. Paruoštas desertas ne tik nuostabaus skonio, bet ir labai vertingas sveikatai. O kad būtų dar sveikesnis, cukrų pakeiskite medumi.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Pastatykite puodą ant silpnos ugnies, sudėkite į jį sviestą ir palaukite, kol jis ištirps. Po to nukelkite keptuvę nuo ugnies, suberkite avižinius dribsnius, cinamoną, miltus ir cukrų. Kruopščiai išmaišykite ingredientus.
Žingsnis 2
Paruoškite patiekalą. Įjunkite orkaitę ir įkaitinkite ją iki 190 laipsnių. Iš anksto paruoštus obuolius sudėkite į kepimo formą. Vaisius pabarstykite cinamonu ir cukrumi, tada užpilkite paruoštu įdaru. Po to desertą uždenkite folija ir 25 min. pašaukite į orkaitę. Tada nuimkite foliją ir palikite desertą orkaitėje dar 25 minutėms.
Kategorijos