Publikavimo data: 2025-08-20
Kepti obuoliai su "Nutella".
Kepti obuoliai - tai vietinis rusų patiekalas, kuris džiugina ne tik subtiliu skoniu, bet ir neabejotina nauda. Iš pradžių vaisiai buvo kepami tik su medumi - jie buvo patiekiami ne tik kaip desertas, bet ir kaip skanus vaistas nuo peršalimo ligų. Vėliau juos pradėta pildyti riešutais, dėti džiovintų vaisių. Desertas pasiekė mūsų dienas, įgydamas naujų atlikimo formų. Kepti obuoliai su "Nutella" - neįprastas būdas vaisius paversti sodraus šokolado skonio ir subtilių cinamono natų turinčiais vaisiais.
Žingsnis 1
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Nupjaukite obuolių viršūnėles (neišmeskite!), išimkite šerdį. Riešutus susmulkinkite trintuvu arba peiliu. Suminkštintą sviestą sumaišykite su cukrumi, cinamonu, sultenėmis ir riešutais (2 valgomuosius šaukštus cukraus pasilikite sirupui). Sudėkite obuolius ant kepimo skardos arba į formą. Užpildykite obuolius mišiniu.
Žingsnis 2
Supilkite obuolių sultis į puodą, suberkite likusį cukrų ir kaitinkite, kol cukrus ištirps. Supilkite sirupą ant obuolių.
Žingsnis 3
Uždenkite formą arba kepimo skardą folija ir kepkite 25 minutes. Išimkite formą, uždenkite obuolius nupjautais viršeliais ir kepkite neuždengtą dar 10 minučių. Išimkite obuolius iš orkaitės, nuimkite dangtelius ir šiek tiek atvėsinkite.
Žingsnis 4
Naudodami konditerinį maišelį arba šaukštą, ant kiekvieno obuolio uždėkite po 1 valgomąjį šaukštą "Nutellos" ir grąžinkite viršūnėles į vietą.
Kategorijos