Publikavimo data: 2024-06-15
Kepti svarainiai
Šviežių svarainių skonis yra aitrus ir saldus, o patys vaisiai yra kieti ir nelabai sultingi. Dažniausiai svarainiai vartojami virti. Iš jų gaminamas džemas, marmeladas, jie taip pat patiekiami su mėsa arba įdaryti ir iškepti. Cidonijos gali būti įdarytos sultenėmis, džiovintais bananais, datulėmis, abrikosais, riešutais. Cidonijų minkštime yra daug cukrų: fruktozės ir gliukozės, taip pat daug kalio, geležies, kalcio ir vario. Prieš vartojimą pašalinkite svarainių sėklas - jose yra nuodingų medžiagų.
Žingsnis 1
Įdarykite svarainius. Įdarykite svarainius datulėmis ir riešutais. Į kiekvieną svarainį įberkite po 0,5 valgomojo šaukšto cukraus ir apšlakstykite medumi. Keksiukų formeles išklokite ant kepimo skardos ir į kiekvieną sudėkite įdarytus vaisius.
Žingsnis 2
Iškepkite svarainius. Uždenkite vaisius nupjautomis viršūnėlėmis ir dėkite į orkaitę kepti. Kepkite svarainius 180 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių. Dantų krapštuku arba peiliu pradurkite svarainių minkštimą, kad patikrintumėte, ar jis jau paruoštas - jei vaisiai minkšti, desertas paruoštas.
Kategorijos