Kepti svarainiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Kepti svarainiai

Šviežių svarainių skonis yra aitrus ir saldus, o patys vaisiai yra kieti ir nelabai sultingi. Dažniausiai svarainiai vartojami virti. Iš jų gaminamas džemas, marmeladas, jie taip pat patiekiami su mėsa arba įdaryti ir iškepti. Cidonijos gali būti įdarytos sultenėmis, džiovintais bananais, datulėmis, abrikosais, riešutais. Cidonijų minkštime yra daug cukrų: fruktozės ir gliukozės, taip pat daug kalio, geležies, kalcio ir vario. Prieš vartojimą pašalinkite svarainių sėklas - jose yra nuodingų medžiagų.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
193 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
18 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.91/5 (33 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepti svarainiai Žingsnis 1
Įdarykite svarainius. Įdarykite svarainius datulėmis ir riešutais. Į kiekvieną svarainį įberkite po 0,5 valgomojo šaukšto cukraus ir apšlakstykite medumi. Keksiukų formeles išklokite ant kepimo skardos ir į kiekvieną sudėkite įdarytus vaisius.

Žingsnis 2

Kepti svarainiai Žingsnis 2
Iškepkite svarainius. Uždenkite vaisius nupjautomis viršūnėlėmis ir dėkite į orkaitę kepti. Kepkite svarainius 180 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių. Dantų krapštuku arba peiliu pradurkite svarainių minkštimą, kad patikrintumėte, ar jis jau paruoštas - jei vaisiai minkšti, desertas paruoštas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos