Keptuvėje kepti obuoliai su ledais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Keptuvėje kepti obuoliai su ledais

Šis receptas - tai išskirtinis desertas, kuriame šilti, šiek tiek rūgštūs obuoliai iš prieskonių puikiai dera su tirpstančiais ledais ir plakta grietinėle. Paruoštas patiekalas būna švelnus ir maistingas, o dėl neįprasto skonio kontrasto - ir labai originalus. Recepte naudojami vaniliniai ledai, tačiau juos galima pakeisti bet kokiais kitais ledais - pavyzdžiui, kriaušių ar uogų. Prieskonius taip pat galima keisti pagal asmeninius pageidavimus.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
145 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
18 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.08/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Keptuvėje kepti obuoliai su ledais Žingsnis 1
Pradėkite gaminti maistą. Keptuvę pastatykite ant vidutinės ugnies ir palikite, kad įkaistų. Tuo pat metu nuluptus obuolius supjaustykite skiltelėmis. Kai keptuvė įkaista, ant jos sudėkite sviestą, o po to - griežinėliais supjaustytus vaisius. Kepkite obuolius 7-8 minutes, retkarčiais pamaišydami.

Žingsnis 2

Keptuvėje kepti obuoliai su ledais Žingsnis 2
Paruoškite desertą. Kai obuoliai bus paruošti, suberkite į juos cukrų ir cinamoną, gerai išmaišykite. Vaisius virkite dar apie 2 minutes. Išvirusius obuolius perkelkite į atskirą dubenį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, vaisių desertai, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 15 minučių, obuolių sezonas, receptų knyga

Kategorijos