Publikavimo data: 2025-08-19
Keptuvėje kepti obuoliai su ledais
Šis receptas - tai išskirtinis desertas, kuriame šilti, šiek tiek rūgštūs obuoliai iš prieskonių puikiai dera su tirpstančiais ledais ir plakta grietinėle. Paruoštas patiekalas būna švelnus ir maistingas, o dėl neįprasto skonio kontrasto - ir labai originalus. Recepte naudojami vaniliniai ledai, tačiau juos galima pakeisti bet kokiais kitais ledais - pavyzdžiui, kriaušių ar uogų. Prieskonius taip pat galima keisti pagal asmeninius pageidavimus.
Žingsnis 1
Pradėkite gaminti maistą. Keptuvę pastatykite ant vidutinės ugnies ir palikite, kad įkaistų. Tuo pat metu nuluptus obuolius supjaustykite skiltelėmis. Kai keptuvė įkaista, ant jos sudėkite sviestą, o po to - griežinėliais supjaustytus vaisius. Kepkite obuolius 7-8 minutes, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 2
Paruoškite desertą. Kai obuoliai bus paruošti, suberkite į juos cukrų ir cinamoną, gerai išmaišykite. Vaisius virkite dar apie 2 minutes. Išvirusius obuolius perkelkite į atskirą dubenį.
Kategorijos