Publikavimo data: 2024-06-22
Kiauliena su ananasais
Būtinai pabandykite pagaminti kiaulienos karbonado suktinuką su ananasais. Tai puikus karštas patiekalas, labai sultingas ir minkštas, su lengvu ananasų saldumu. Toks vyniotinis tiks bet kokiam šventiniam stalui!
Žingsnis 1
Keletą kartų išilgai perpjaudami mėsos gabalą suplokite į vieną stačiakampį sluoksnį.
Žingsnis 2
Mėsą gerai išmuškite virtuviniu plaktuvu ir pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais.
Žingsnis 3
Dabar paruoškite marinatą. Sumaišykite 1 šaukštelį aštraus padažo (pvz., "Tabasco"), ketvirtadalio citrinos sultis, 2 šaukštelius sojų padažo, 1 šaukštelį medaus, 2 šaukštelius ananasų sulčių (galite naudoti sultis iš konservuotų žiedų skardinės) ir pusę šaukštelio paprikos.
Žingsnis 4
Gautu marinatu gausiai aptepkite mėsą šepetėliu, nepamiršdami palikti šiek tiek marinato galutiniam užtepimui.
Žingsnis 5
200 g konservuotų ananasų supjaustykite nedideliais gabalėliais ir išdėliokite ant mėsos.
Žingsnis 6
Susukite mėsą į tvirtą ir tvirtą ritinį. Suriškite jį virvele arba špagatu.
Žingsnis 7
Apšlakstykite vyniotinį likusiu marinatu ir palikite marinuotis valandą. Po to 1,5 valandos pašaukite jį į iki 200 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę.
Kategorijos