Kietojo sūrio iš kefyro paruošimas namuose pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Kietojo sūrio iš kefyro paruošimas namuose

Pasaulyje yra daug įvairių sūrių su priedais ir be jų. Jį galite pasigaminti patys namuose be jokios specialios įrangos. Tai neužims daug laiko, tačiau rezultatas pateisins visus lūkesčius, nes šio sūrio skonis tikrai skirsis nuo parduotuvėje pirkto sūrio savo sodrumu.
Gaminimo laikas
260 min.
Laikas virtuvėje
90 min.
Kalorijos
121 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.8/5 (5 bal.)

Žingsnis 1

Kietojo sūrio iš kefyro paruošimas namuose Žingsnis 1
Paimkite gilų, sunkiu dugnu puodą arba katilą ir supilkite pieną, kefyrą ir varškę. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir virkite, kol pradės formuotis išrūgos ir varškė ims tirštėti.

Žingsnis 2

Kietojo sūrio iš kefyro paruošimas namuose Žingsnis 2
Išimkite varškę, perpilkite į sietelį arba durklą, nuvarvinkite ir perkelkite į puodą. Nereikia pertrinti iki paskutinio lašo, tai neturi įtakos rezultatui. Įdėkite 150 sviesto, druskos ir sodos.

Žingsnis 3

Kietojo sūrio iš kefyro paruošimas namuose Žingsnis 3
Pastatykite keptuvę ant garų vonelės ir nuolat maišykite, kol masė taps vientisa. Mišinys turėtų padvigubėti. Į mišinį įmuškite kiaušinius ir maišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 4

Kietojo sūrio iš kefyro paruošimas namuose Žingsnis 4
Paruoškite formą, į kurią perkelsite mišinį, patepkite ją sviestu ir ištepkite dar skystu sūriu. Leiskite atvėsti, o tada padėkite į šaldytuvą maždaug dviem valandoms, kol sustings.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
ruošiniai, paprastai, yra bendrų alergenų., mažai kalorijų, išbandyti receptai, varškės sūris, naminiai rauginto pieno produktai, receptų knyga, varškės sūris, varškė su kefyru

Kategorijos