Publikavimo data: 2025-08-20
Kietojo sūrio iš kefyro paruošimas namuose
Pasaulyje yra daug įvairių sūrių su priedais ir be jų. Jį galite pasigaminti patys namuose be jokios specialios įrangos. Tai neužims daug laiko, tačiau rezultatas pateisins visus lūkesčius, nes šio sūrio skonis tikrai skirsis nuo parduotuvėje pirkto sūrio savo sodrumu.
Žingsnis 1
Paimkite gilų, sunkiu dugnu puodą arba katilą ir supilkite pieną, kefyrą ir varškę. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir virkite, kol pradės formuotis išrūgos ir varškė ims tirštėti.
Žingsnis 2
Išimkite varškę, perpilkite į sietelį arba durklą, nuvarvinkite ir perkelkite į puodą. Nereikia pertrinti iki paskutinio lašo, tai neturi įtakos rezultatui. Įdėkite 150 sviesto, druskos ir sodos.
Žingsnis 3
Pastatykite keptuvę ant garų vonelės ir nuolat maišykite, kol masė taps vientisa. Mišinys turėtų padvigubėti. Į mišinį įmuškite kiaušinius ir maišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Paruoškite formą, į kurią perkelsite mišinį, patepkite ją sviestu ir ištepkite dar skystu sūriu. Leiskite atvėsti, o tada padėkite į šaldytuvą maždaug dviem valandoms, kol sustings.
Kategorijos