Publikavimo data: 2024-05-01
Klasikinė brioška
Briošas - tai kepinys su istorija. Briošas pirmą kartą buvo pagamintas XVI a. Normandijoje. Vėliau receptą perėmė prancūzai. Klasikinis briošas nereikalauja daug pastangų, tačiau užima daug laiko. Išminkyta tešla turi atkasti ir pakilti maždaug parą. Rezultatas - puri tešla, kuri bus puikus priedas prie arbatos. Dažnai į kepinius dedama sultenių arba cukruotų vaisių, kad jie suteiktų papildomo skonio.
Žingsnis 1
Paruoškite mielių pagrindą. Į dubenį supilkite šiltą pieną ir jame ištirpinkite mieles, įberkite 1 šaukštelį cukraus ir išmaišykite. Palikite 5-10 minučių.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Į maišytuvo dubenį suberkite persijotus miltus, suberkite druską, mielių pagrindą ir kiaušinius. Maišykite 15 minučių nedideliu greičiu. Atskirame dubenyje sumaišykite sviestą ir cukrų ir išmaišykite iki vientisos masės. Tada šį mišinį dalimis nuolat maišydami supilkite į tešlą. Procesas turėtų trukti ne trumpiau kaip 10 minučių. Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite ją mažiausiai 2 valandoms. Tada tešlą dar kartą išminkykite ir padėkite į šaldytuvą 8-12 valandų.
Žingsnis 3
Suformuokite bandeles. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir padalykite į 6-7 dalis. Iš 3 gabaliukų iškočiokite dešreles ir sudėkite į kepimo formeles arba ant pergamentu išklotos kepimo skardos - su skylute viduryje. Likusius 3 gabaliukus iškočiokite į ovalo formą ir įdėkite į viduryje esančias skylutes. Įsitikinkite, kad tešla užpildo formą ne daugiau kaip 1/3 - kepdami briošai padidės. Palikite briošus 1 valandą kambario temperatūroje, kad sustingtų.
Žingsnis 4
Iškepkite briošus. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių pagal Celsijų. Aptepkite viršų kiaušinio tryniu ir kepkite briošus 15 minučių. Tada sumažinkite temperatūrą iki 160 laipsnių ir kepkite dar 20 minučių. Ar briošai paruošti, galite patikrinti dantų krapštuku - jei jie sausi, bandelės paruoštos. Išimkite jas iš orkaitės, šiek tiek atvėsinkite ir išimkite iš formelių.
Kategorijos