Publikavimo data: 2024-06-17
Klasikinės "Cinnabon" bandelės su kvapniu cinamonu
Klasikinės cinamono bandelės, kaip iš garsios kepyklos. Cinamono bandeles galima laikyti šaldytuve arba kambario temperatūroje.
Žingsnis 1
Pieną pašildykite iki 40 °C temperatūros, supilkite mieles, įberkite porą šaukštų cukraus ir išmaišykite. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 10 minučių.
Žingsnis 2
Į didelį dubenį persijokite miltus, suberkite cukrų ir druską. Išmaišykite. Viduryje padarykite duobutę. Įdėkite kiaušinius, paruoštas aktyviąsias mieles (virš pieno ir mielių turi susidaryti "kepurė") ir ištirpintą sviestą (80 g). Mentele viską sumaišykite. Tada minkykite tešlą rankomis, kol ji atsiplėš nuo rankų ir dubens sienelių, tačiau bus lipni. Tada tešlą sulipdykite į rutulį, įdėkite į dubenį ir uždenkite drėgnu rankšluosčiu. Pastatykite į šiltą vietą 1,5 valandos.
Žingsnis 3
Kai tešla pakils, pabarstykite stalo paviršių miltais ir iškočiokite tešlą kočėlu į stačiakampį. Kuo mažesnis storis, tuo daugiau sluoksnių bus. Iškočiotą tešlą patepkite ištirpintu sviestu (80 g), išskyrus vieną ilgosios pusės kraštą, maždaug 3 cm pločio.
Žingsnis 4
Sumaišykite cinamoną su ruduoju cukrumi. Tolygiai pabarstykite mišiniu tešlą ir paskleiskite ją iki pat švaraus krašto. Susukite į ritinį. Švarų kraštą užtepkite šiek tiek drėgnomis rankomis ir suklijuokite. Apverskite suklijuota puse žemyn ir padarykite 12 įpjovimų, tada aštriu peiliu perpjaukite.
Žingsnis 5
Sudėkite bandeles į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, šiek tiek viena nuo kitos. Uždenkite drėgnu rankšluosčiu ir palikite pakilti dar 30 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
Žingsnis 6
Pašaukite bandeles į orkaitę maždaug 30 minučių. Kai tik jos lengvai paruduos, ištraukite.
Žingsnis 7
Kremui skirtus ingredientus suplakite iki vientisos masės.
Kategorijos