Publikavimo data: 2025-08-20
Klasikiniai kystybiy su bulvėmis
Kystybyy yra tradicinis totorių patiekalas. Tai iš paprasčiausios neraugintos tešlos kepama plokščia duona su sviestu arba ištirpintu sviestu po kepimo. Įdaras pasirenkamas pagal skonį, tačiau aišku viena: jis turi būti toks skanus, kad norėtųsi valgyti tiesiog taip, su šaukštu. Kystybiyy gali būti atskiras patiekalas arba patiekiamas su sultiniu ar net salotomis. Bet kuriuo atveju šie švelnūs, nepaprastai skanūs plokštainiai nusipelnys jūsų šeimos valgiaraščio favoritų vardo.
Žingsnis 1
Iš vandens, pusės arbatinio šaukštelio druskos, miltų ir 1 valgomojo šaukšto augalinio aliejaus užminkykite tvirtą tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite 20 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Bulves virkite, kol suminkštės. Sutrinkite, sudėkite augaliniame aliejuje pakepintus svogūnus, įberkite druskos.
Žingsnis 3
Padalykite tešlą į 8 dalis.
Žingsnis 4
Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į ploną apskritimą. Kiekvieną apskritimą apkepkite ant sausos keptuvės iš abiejų pusių.
Žingsnis 5
Kiekvieną iškeptą duoną patepkite sviestu.
Žingsnis 6
Įdarą dėkite ant vienos duonos pusės 1 cm sluoksniu.
Žingsnis 7
Uždenkite antrąja duonos plokštainio dalimi.
Kategorijos