Publikavimo data: 2024-05-26
Klasikiniai spagečiai
Spagečiai - ilgi ir ploni makaronai - buvo išrasti Neapolyje XIX a., o jų ilgis iš pradžių siekė 50 cm. Dabar, kad būtų lengviau gaminti, jų ilgis sumažėjo iki 24-27 cm. Nepaisant to, ilgi spagečiai vis dar parduodami - jie vadinami "spagečiais mėgėjams". Spagečiai dera su tirštais padažais, kurių pagrindą sudaro pomidorai ir mėsa, taip pat su lengvais padažais, kurių pagrindą sudaro grietinėlė, minkšti ir kieti sūriai bei jūros gėrybės.
Žingsnis 1
Paruoškite Bolonijos padažą. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite česnaką, svogūną ir morkas ir pakepinkite 5 minutes. Suberkite pipirus ir troškinkite dar 10 minučių, kol daržovės suminkštės. Padidinkite ugnį ir į daržoves sudėkite maltą mėsą, gerai išmaišykite. Sudėkite pomidorus su jų sultimis ir petražoles. Užvirinkite ir ant silpnos ugnies troškinkite 1,5 valandos, retkarčiais pamaišydami. Pagardinkite druska, džiovintu raudonėliu ir pipirais. Palikite ant karštos kaitlentės 5 minutėms, tada nuimkite.
Žingsnis 2
Išvirkite spagečius. Dideliame puode užvirinkite vandenį ir šiek tiek pasūdykite. Į vandenį suberkite spagečius, jų nesulaužydami, ir virkite 10 minučių. Išvirusius makaronus išmeskite į sietelį ir leiskite nusausinti. Į spagečius supilkite alyvuogių aliejų ir išmaišykite.
Kategorijos