Publikavimo data: 2024-06-16
Klasikinis Bolonijos spagečių receptas
Bolonijos spagečiai yra klasikinis itališkas patiekalas, kurį sudaro tariatelle makaronai su tradiciniu pomidorų ir mėsos padažu, pirmą kartą išrastas Bolonijoje. Daugeliui žmonių Italija asocijuojasi su šiuo patiekalu. Beveik kiekviename pasaulio restorane ir kavinėje galima rasti poziciją "spageti bolognese", tačiau šį patiekalą nesunkiai galite pasigaminti namuose, ir jis pavyks ne ką prastesnis nei restorane.
Žingsnis 1
Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną, morką ir salierą ir 5 minutes pakepinkite įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Tada sudėkite maltą jautieną ir kepkite dar 5 minutes. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Sutrinkite česnaką peiliu ir sudėkite į daržoves bei maltą mėsą. Įdėkite lauro lapą. Po valandos troškinimo išimkite česnaką iš faršo.
Žingsnis 3
Sudėkite pomidorų pastą į maltą mėsą ir kepkite apie 5-6 minutes, tada užpilkite vandeniu ir uždengę dangčiu troškinkite ant silpnos ugnies apie 3 valandas. Atskirai išvirkite makaronus pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus.
Kategorijos