Klasikinis dešrelių suktinukas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Klasikinis dešrelių suktinukas

Šis kąsnio dydžio pyragas yra labai populiarus, jo skonis daugeliui pažįstamas nuo vaikystės. Daktariška dešra kaip įdaras yra sovietinė klasika. Tokiomis bandelėmis savo namiškius norėtų vaišinti daugelis šeimininkių. Tačiau jas dažnai sustabdo laiko stoka. Mūsų recepte padės duonos kepimo mašina, su jos pagalba tešlą paruošite be didelio vargo. O įdaro visai nereikės ruošti.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
283 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
26 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinis dešrelių suktinukas Žingsnis 1
Visus sausus ingredientus, kiaušinį, grietinę ir suminkštintą sviestą sudėkite į duonos mašinos dubenį. Pasirinkite "Mielinės tešlos" režimą. Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto darbinio paviršiaus ir lengvai išminkykite. Tešla turi būti puri, akyta ir elastinga.

Žingsnis 2

Klasikinis dešrelių suktinukas Žingsnis 2
Padalykite tešlą per pusę, dirbdami su ja pakaitomis; kol kas vieną pusę uždenkite servetėle. Kitą pusę padalykite į 10 dalių ir kiekvieną iškočiokite į rutuliuką. Daktarišką dešrą supjaustykite ne storesniais nei centimetro storio pusžiedžiais.

Žingsnis 3

Klasikinis dešrelių suktinukas Žingsnis 3
Kiekvieną tešlos rutuliuką iškočiokite kočėlu. Tešla turi būti maždaug tokio pat dydžio kaip dešrelė. Ant vienos tešlos pusės uždėkite dešrą ir sulipdykite kraštus.

Žingsnis 4

Klasikinis dešrelių suktinukas Žingsnis 4
Sudėkite bandeles ant kepimo skardos ir konditeriniu šepetėliu patepkite plaktu kiaušiniu. Palikite 10 minučių šiltoje vietoje, kad pakiltų. Dėkite į įkaitintą 180 °C temperatūros orkaitę ir kepkite 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos