Publikavimo data: 2025-08-19
Klasikinis grog, kurio pagrindą sudaro degtinė su likeriu ir citrina
Nors naminio grogo receptas skiriasi nuo to, kurį kadaise gėrė britų jūreiviai, pats gėrimas išlaikė senąją prasmę. Jis sušildo, suteikia jaukumo, pakelia nuotaiką ir net padeda kovoti su peršalimo ligomis. Ant stalo jis atrodo labai dailiai ir iš pirmo žvilgsnio tampa aišku, kad namuose vyksta šventė. Grog sušvelnina alkoholinius gėrimus, kurie nėra tokie stiprūs kaip gryno pavidalo, taip pat paskleidžia likerio ir citrusinių vaisių skonio pliūpsnį. Tai šventės aromatas.
Žingsnis 1
Sumaišykite degtinę ir likerį. Įpilkite 0,5 puodelio karšto vandens. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Nuo citrinos nupjaukite griežinėlį arba citrinos apskritimą. Įdėkite ją į indą su degtine ir likeriu. Išmaišykite ir uždenkite dangčiu.
Kategorijos