Publikavimo data: 2024-06-15
Klasikinis šokolado ir kavos blynas su aviečių padažu
Puikus pasirinkimas sekmadienio pusryčiams, kai norite pasimėgauti kuo nors neįprastu. Šis patiekalas suteiks teigiamų emocijų visai dienai.
Žingsnis 1
Į 14 g silikonines formeles paskirstykite "Nutella" masę ir užšaldykite blynų pavidalu.
Žingsnis 2
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir kakavą. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska iki purumo ir standumo. Į kiaušinius supilkite pieną ir atsargiai įmaišykite visus sausus ingredientus, tada įmaišykite ištirpintą sviestą ir kavą.
Žingsnis 3
Plokščioje blynų keptuvėje ištirpinkite 10 g sviesto ir dėkite 2-3 blynus. Jei norite, kiekvieno blyno viduryje galima paskandinti "Nutella" pastos, o viršų uždengti dar vienu nedideliu tešlos sluoksniu.
Žingsnis 4
Kepkite blynus iš abiejų pusių, kol apskrus. Perkelkite blynus į lėkštę.
Žingsnis 5
Paruoškite aviečių padažą su raudonuoju vynu. Visas uogas, 80 g cukraus ir baziliką sudėkite į įkaitintą puodą. Užvirinkite, kad avietės atšiltų. Supilkite raudonąjį vyną ir 3-5 min. virkite padažą ant vidutinio stiprumo ugnies. Sutrinkite uogas trintuvu iki vientisos masės ir pertrinkite padažą per smulkų sietelį, kad pašalintumėte kauliukus. Atvėsinkite ir patiekite su blyneliais.
Žingsnis 6
Norėdami pagaminti migdolų praliną, paskrudinkite migdolus orkaitėje ir nulupkite viršutinės odelės perteklių. Puode sunkiu dugnu ištirpinkite 100 g cukraus ir jį karamelizuokite. Į karamelę suberkite visas sėklas ir migdolus, išmaišykite ir supilkite masę ant kepimo pergamentu išklotos skardos. Leiskite karamelei visiškai atvėsti. Mikseriu, smulkintuvu arba trintuvu sumalkite riešutus su karamele iki smulkių trupinių. Naudokite papuošimui.
Kategorijos